Er du afhængig af vand? Det kan være farligt

Vi bliver rådet til at drikke meget vand, men flere kan ikke stoppe sig selv og drikke alt for meget. Det har konsekvenser for helbredet.
Du skal drikke meget vand, men for meget kan være usundt
Du skal drikke meget vand, men for meget kan være usundt Scanpix

Du er konstant opmærksom på, at du skal drikke vand, så du drikker en masse dagen lang. Men du skal altså passe på med at overgøre det, fortæller eksperter til Daily Mail.

Drikker du for meget vand, har det stor indflydelse på din sundhed, siger professor Mark Whiteley fra the Whiteley Clinic i London.

LÆS OGSÅ: Martha fra Badehotellet: Kærligheden må vente

Se her, hvad du kan udsætte din krop for.

Du sveder ekstrem meget

Professor Mark Whiteley fortæller, at visse af de problemer, folk kan have med at svede for meget, kan have noget at gøre med for meget indtag af vand.

Han fortæller, at når han har patienter, der sveder ekstrem meget, så drikker en stor del af dem også ekstrem meget vand. Jeg råder dem til at drikke lidt mindre, og de fleste vil opleve en forbedring.

LÆS OGSÅ: Pas på: dit håndklæde bliver hurtig klamt

Du får søvnproblemer

Hvis du drikker enormt meget, og især hvis du gør det før sengetid, så kan det forstyrre din søvn. Det er gør det blandt andet, fordi du skal op på wc om natten, og det er ikke optimalt for din søvn.

LÆS OGSÅ: Dette er tegn på, at I skal slå op

Du risikerer livet

Det er naturligvis yderst sjældent, at det sker, men du kan faktisk drikke dig ihjel i vand, forklarer professoren. Det er sket flere gange, hvor personer har indtaget uhyrlige mængder vand indenfor kort tid. Det laver rod i de indre organers funktioner, og det er så her, at kroppen står af.

Forskerne skændes indbyrdes om, hvor meget vand, der er for meget. Men mellem 1,6 til 2,5 er indenfor det område, de snakker om. Og mest af alt skal du mærke efter på din krop, om den har brug for væske.

Er du tørstig, så har du brug for væske. Ser din urin mørk ud, så er du formentlig dehydreret og har brug for væske. Og overvej så hvilket miljø, du bevæger dig i. Laver du yoga på stranden i solskin, så skal du have mere væske, end hvis du sidder hele dagen på sofaen derhjemme.
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.