Er dit job på listen? Se jobbene med flest deprimerede

Danskere med bestemte typer job har flere symptomer på depression end andre. Især kassedamer, skolelærere og rengøringsassistenter skal passe på.
Er det mon stressende arbejdsmiljø, sure kunder og folkeskolereform, at rengøringsassistenter, kassedamer og lærere er mere deprimerede?
Er det mon stressende arbejdsmiljø, sure kunder og folkeskolereform, at rengøringsassistenter, kassedamer og lærere er mere deprimerede? Preben Madsen / Scanpix arkiv

Den smilende kassedame i Netto og den fløjtende tjener på restauranten er måske slet ikke så glade bag facaden.

Ansatte i servicebranchen er nemlig i gennemsnit de mest depressive i Danmark. Det skriver Arbejdsmiljøviden.dk på baggrund af en stor spørgeskemaundersøgelse blandt 27.000 beskæftigede danskere.

Her er der spurgt til en række symptomer på depression.

Kasseassistenter har flest depressive symptomer, viser undersøgelsen, men ansatte i servicebranchen ligger generelt højt. Arbejder man med at servere på en bar eller restaurant, eller arbejder man på et hotel eller en campingplads, er man også udsat.

Også undervisere og ansatte på slagterier kæmper med symptomer på depression.

Undersøgelsen peger også på, at frisører, kosmetologer, rengøringsassistenter, samfundsvidenskabelige akademikere, køkkenmedhjælpere og skolelærere har flere symptomer på depression end gennemsnittet for brancherne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.