Er din partner den eneste ene? Få svaret her

Er din kæreste manden i dit liv, eller er du i tvivl? Eksperterne giver dig et par gode råd med på vejen.
Hvordan ved man, at man har fundet den eneste ene? Et godt råd er i hvert fald, ikke at slå sig ned med en mand bare fordi det biologiske ur tikker højt.
Hvordan ved man, at man har fundet den eneste ene? Et godt råd er i hvert fald, ikke at slå sig ned med en mand bare fordi det biologiske ur tikker højt. Colourbox

Er du netop begyndt at date en sød og tiltrækkende fyr, men er du alligevel usikker på, om han er den rette – ja, så er du ikke alene.

Kvinder har høje krav til den mand, de skal leve med og få børn med. Det er formentlig også derfor, der er mange, der er villige til at kysse en del ’frøer’.

Man kan aldrig vide, om ham man er vild med er den rette, men der er en række indikationer man med fordel kan kigge efter.

Allerførst så er det vigtigt ikke at slå sig ned med en mand, udelukkende fordi man føler det biologiske ur tikker så højt, at det decideret er begyndt at larme.

-  Hastværk og ikke mindst det biologiske ur hos kvinder kan skabe uro, når du skal finde den mand, du skal slå dig ned med. Derudover vil negative tanker som, ’nu skal jeg finde mig en mand, inden det er for sent’ skabe stress og dårlig karma. Det kan få dig til at tiltrække den forkerte mand, eller du vil måske slet ikke opdage, at prinsen på den hvide hest traver lige foran dig, siger familie – og parterapeut Kate Elin Søyland til KK.no.

Se hvilken berømthed, der fortryder han gav slip på den eneste ene. Læs mere på kigind.com

Man bør heller ikke tage store beslutninger om den fremtidige partner, medmindre man kender personen rigtig godt.

-  Det kan godt være, I har det det som om, I er sjælevenner, og er bestemt for hinanden, selvom I kun har kendt hinanden i et par måneder. Men slå alligevel koldt vand i blodet. Er du samtidig i en alder, hvor det biologiske ur tikker så tænk dig om en ekstra gang. Den person der bliver far til dit barn, er en du skal forholde dig til i mange år fremover, uddyber psykolog i voksenpsykologi Peder Kjøs til KK.no.

Har I de samme værdier

Er du begyndt at komme sammen med en mand, som du er usikker på er den rigtige, så har du sikkert en liste over værdier, som du synes, din kommende mand skal indeholde.  Du bør tænke listen nøje igennem, og vurdere om I har de samme værdier på de punkter, der er vigtigst for dig, foreslår Kate Elin Søyland.

-  Det lyder måske lidt uromantisk, men find ud af hvad der er vigtigt og mindre vigtigt for dig, siger Kate Elin Søyland og fortsætter.

-  Det er vigtigt at finde en partner, der kan kommunikere, og som du kan tale med. En mand hvor du både føler dig set og hørt. Har I en god kommunikation, vil I kunne løse mange problemer, inden kriserne opstår.  Men er det også en, der vil have børn og vil satse på familielivet og ikke udelukkende på arbejdet? Det er vigtigt at få afstemt.  Tillid, ærlighed og respekt er også vigtige værdier. At han også er åben, er vigtigt for at kærligheden kan udvikle sig, men er du meget usikker på, om han er den rette, så kan det også være tegn på, at det er han ikke, siger Søyland.

Kan du stole på din mand? Læs mere på femina.dk

Det er dog vigtigt at gøre sig klart, at kærlighed ikke handler om at være 100 procent sikker.

- Kærlighed handler ikke om at være 100 procent sikker, men at satse 100 procent. Så har han den X Factor du kigger efter, så er det vigtigere end at gå og gruble over, om han er den eneste ene. Man kan aldrig vide sig sikker på noget her i livet, men du bør ikke være for meget i tvivl med hensyn til den mand, som du skal leve sammen med siger Peder Kjøs.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.