Er din ferie i fare? Stor strejke rammer Københavns Lufthavn

En del af kabinepersonalet hos Air France har valgt at strejke frem til 2. august.
Air France er ramt af strejke. Alle afgange er aflyst fra Københavns Lufthavn onsdag.
Air France er ramt af strejke. Alle afgange er aflyst fra Københavns Lufthavn onsdag. Foto: Scanpix

Air France, der er et af Europas største flyselskaber, er fra i dag og frem til den 2. august ramt af strejke. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Det er kabinepersonalet i de to fagforeninger SNPNC-FO og UNSA-PNC, som organiserer 37 procent af selskabets kabineansatte, der ikke kan blive enige med Air France om en ny overenskomst.

For de mange rejsende i Københavns Lufthavn får det konsekvenser. De tre afgange, selskabet har i dag, er nemlig alle aflyst

Air France-flyvninger, der udføres af andre selskaber så som Hop, KLM og Delta, er ikke berørt af strejken. Ifølge standby.dk udføres flyvninger mellem Billund og Paris af datterselskabet Hop, hvorfor passagerer i Billund kan komme af sted som planlagt.

På trods af aflysninger fra Københavns Lufthavn regner selskabet dog med generelt at gennemføre 87 procent af sine flyvninger. Selskabet understreger dog, at der kan forekommer forsinkelser og aflysninger i sidste øjeblik, ligesom strejken også kan gøre det nødvendigt at begrænse antallet af passagerer pr. flyvning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.