Er det på tide at sige op og blive selvstændig?

Hvordan går det på jobbet? Er du træt af det? Måske er det på tide at droppe det og starte for dig selv – Se tegnene, der afslører om det er på tide at sige stop til livet som lønslave.
Træt af jobbet ... Se de tegn, der afslører, om du bør sige op.
Træt af jobbet ... Se de tegn, der afslører, om du bør sige op. FOTO: Scanpix

Du har ondt i maven hver søndag aften. Ind imellem starter det allerede ved frokosttid eller sågar om lørdagen. Du er ikke glad for dit job og lider af job-lede, for det er ikke første gang, det sker. Sådan har du haft det med alle dine forrige jobs … men hvornår er det på tide at sige stop og lade livet tage en helt ny drejning?

Det er der, når din hverdag er fyldt med små tegn, som peger i en mere selvstændig retning, skriver Female First.

Har du svært ved at tage skridtet, så trøst dig med, at du ikke er alene om din arbejdssituation. I hver fald ikke hvis vi her i Danmark minder bare en lille smule om vores engelske naboer.

Hjælp dig selv til at nå drømmen

En undersøgelse lavet af AAT, en erhvervsorganisation i England, er kommet frem til en mængde overraskende data. Det viser sig, at en ud af to britiske kvinder lider af søndagsdepression og en tredjedel føler sig undervurderet og ikke værdsat på deres job.

Helt op til 75 procent keder sig på deres job og kigger hver dag alt for mange gange på klokken. Og 45 procent tænker ofte på at sige op og starte deres egen forretning:

- Ideen om at arbejde for sig selv kan være fristende, men der er visse ting, du kan overveje, for at give dig selv modet til at tage springet. En solid finansiel base er vigtig og det er samtidig en god idé at sørge for, du er forberedt godt, før du kaster dig ud i at starte egen virksomhed, råder chef for AAT, Mark Farrar.

Faktisk tænker 89 procent af kvinderne, at en selvstændig virksomhed vil give dem et bedre arbejdsliv, men de tager ikke alle springet.

Og hvorfor nu ikke det? Usikkerhed og tvivl er en hovedårsag, for hvornår er det rigtigt at tage skridtet … det er det, når disse tegn fylder din hverdag.

Tegn til dig:

- Du bliver angst ved tanken om dit arbejde hver søndag.

- Du spiser din frokost alene, for at få en pause fra dine kollegaer.

- Du kigger konstant på klokken.

- Du brokker dig gerne og ofte over dit job til venner og familie.

- Du går meget ofte på toilettet.

- Du hader at skulle på job om morgenen.

- Du bruger enhver undskyldning for at være lidt væk fra kontoret.

- Du har udarbejdet et ”jeg-har-travlt” look.

- Du hader din chef.

- Du finder altid på undskyldninger for ikke at være social med folk fra jobbet.

- Du bruger rigtig meget tid på sociale medier.

- Du kommer ofte for sent.

- Du er ligeglad med, hvordan du ser ud.

- Når du kommer hjem, græder du ...

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.