Ensom Chris Anker falder igennem i Colorado

3. etape af USA Pro Challenge blev enden på Chris Anker Sørensens drøm om en topplacering i løbet.
Chris Anker Sørensens håb om et topresultat i USA Pro Challenge forsvandt på 3. etape, hvor han tabte næsten ti minutter.
Chris Anker Sørensens håb om et topresultat i USA Pro Challenge forsvandt på 3. etape, hvor han tabte næsten ti minutter. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Egentlig var 3. etape af USA Pro Challenge i Colorado ikke en frygtindgydende størrelse, men for Tinkoff-Saxos klassementhåb i løbet, Chris Anker Sørensen, blev det en af de etaper, der bare skal i glemmebogen.

Den danske mester blev smidt af feltet, sågar af flere forfølgergrupper, og endte ensom uden en holdkammerat ved sin side med et tidstab på hele 9.55 minutter til etapevinder Kiel Reijnen (UnitedHealthcare).

Det betyder, at Chris Anker Sørensen nu er nummer 39 i den samlede stilling 11.38 minutter efter førende Brent Bookwalter (BMC).

At ingen holdkammerater blev for at hjælpe danskeren igennem på etapen, viser også klart, at holdledelsen ikke længere har tiltro til et godt resultat fra Chris Anker Sørensens side.

Bruno Pires fra Tinkoff-Saxo er nu holdets bud på en topplacering. Han er nummer 18 i klassementet med 59 sekunder op til Bookwalter.

De fleste af etaperne i løbet, som køres over syv dage, bliver kørt i mere end 2000 højdemeter, og det havde Chris Anker Sørensen tydeligvis svært ved at tilpasse sig.

4. etape køres natten til fredag dansk tid og går fra Aspen til Breckenridge, og der bliver ikke tid til at køre sig i gang, da etapen åbner med en lang stigning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.