Enhedslisten vil genindføre fattigdomsgrænse i København

Efter at Venstre-regeringen har meldt ud, at de vil fjerne den nationale fattigdomsgrænse, foreslår Enhedslisten i København, at kommunen får sin egen fattigdomsgrænse tilbage.
Enhedslisten i København foreslår nu en kommunal fattigdomsgrænse, efter regeringen har meldt ud, at den vil fjerne den nationale grænse.
Enhedslisten i København foreslår nu en kommunal fattigdomsgrænse, efter regeringen har meldt ud, at den vil fjerne den nationale grænse. Foto: Iris/arkiv

Regeringen vil fjerne fattigdomsgræsen i Danmark, og det har fået Enhedslisten i Københavns Kommune til at foreslå, at kommunen får sin egen, skriver DR P4 København.

Efter at Venstre-regeringen har meldt ud, at de vil fjerne den nationale fattigdomsgrænse, foreslår Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation, at kommunen får sin egen fattigdomsgrænse tilbage.

I følge Enhedslisten er det nemlig en stor fejl at fjerne fattigdomsgrænsen.

- Det har den konsekvens, at vi ikke længere kan holde øje med, hvordan udviklingen går i forhold til ligehed og ulighed, det er ærgeligt, og det gør vores arbejde svære i forhold til at målrette vores indsatser, siger Rikke Lauritzen, der er medlem af Borgerrepræsentationen. Det siger hun til DR P4 København

De Konservatives gruppeforman i Københavns Kommune, Jakob Næsager, mener at Regeringen gør det rigtige, og han ser ingen grund til, at Københavns Kommune skal have sin egen fattigdomsgrænse.

- De takster man for udmålt kontanthjælp, SU og folkepension efter, er de samme på landsplan, og derfor giver det ingen mening at lave en lokal fattigdomsgrænse, folk bliver hverken rigere eller fattigere af at vide, at de ligger over eller under en grænse, siger Jakob Næsager til DR P4 København.

I december droppede Københavns Kommune sin egen fattigdomsgrænse og lagde sig i stedet op ad den nationale fattigdomsgrænse, som regeringen altså nu vil droppe.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.