Enhedslisten i protest: Vil ikke rejse sig for dronningen

EL er fortsat imod kongehuset og vil derfor heller ikke være til stede, når dronningen ankommer.
Enhedslisten holder tradition ved lige og vil ikke rejse sig for de kongelige ved Folketingets åbning. Derfor kommer de for sent til åbningen.
Enhedslisten holder tradition ved lige og vil ikke rejse sig for de kongelige ved Folketingets åbning. Derfor kommer de for sent til åbningen. Foto: CHARLOTTE DE LA FUENTE/POLFOTO

Enhedslisten holder fast i sin tradition, når dronning Margrethe ankommer til salen for at deltage i festlighederne på Folketingets åbningsdag.

Sådan lyder det fra ældre- og beskæftigelsesordfører Finn Sørensen, der fortæller, at partiet bevidst vil ankomme et par minutter for sent til åbningen for at undgå at rejse sig for dronningen.

- Vi synes, at vi har fundet en afdæmpet måde at vise vores holdning. Kongehuset har ikke noget at gøre i et demokrati, siger han til Ritzau.

Finn Sørensen fortæller, at Enhedslisten fortsat har den holdning, at monarkiet burde afskaffes.

- Vi synes, at det er principielt forkert, at kongehuset har den rolle, som det har, tilføjer han.

Heller ikke De Radikales Zenia Stampe plejer at rejse sig for dronningen, men det behøver R-ordføreren heller ikke at tage stilling til i år, da hun i øjeblikket er på barselsorlov.

Når Folketinget åbner første tirsdag i oktober er der tradition for, at den royale familie er repræsenteret, og kutymen siger, at folk i salen rejser sig.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.