Engelske klubber bruger syv milliarder på spillerkøb

Engelske fodboldklubber har i sommer brugt dobbelt så mange penge på spillerkøb, som spanske klubber har.
Kevin De Bruynes klubskifte fra Wolfsburg til Manchester City er med i Fifas regnskab, mens klubskifter internt i samme liga ikke tæller med.
Kevin De Bruynes klubskifte fra Wolfsburg til Manchester City er med i Fifas regnskab, mens klubskifter internt i samme liga ikke tæller med. Foto: Markus Schreiber/AP

Ingen fodboldklubber har brugt flere penge end de engelske i sommerens transfervindue.

Ifølge fodboldforbundet Fifa har de engelske klubber hentet spillere fra udlandet for den nette sum af 996 millioner dollar, svarende til 6,7 milliarder kroner.

Det er dobbelt så meget som nummer to på listen, Spanien. De spanske klubber har brugt 495 millioner dollar, eller 3,3 milliarder kroner.

De øvrige nationers ligaer i top-fem er Italien (2,6 milliarder kroner), Frankrig (1,8 milliarder kroner) og Tyskland (1,7 milliarder kroner).

Kun i Italien og Frankrig er beløbene imidlertid steget i forhold til sidste år.

Revisionsfirmaet Deloitte offentliggjorde for få uger siden en rapport, hvor den konkluderede, at de engelske klubber havde brugt 1,3 milliarder dollar på spillerkøb - det svarer til 8,7 milliarder danske kroner.

Forskellen i de to beløb skyldes, at Fifa kun medregner internationale køb og salg. Manchester Citys indkøb af Kevin De Bruyne i Wolfsburg er således medregnet, mens samme klubs køb af Raheem Sterling i Liverpool ikke er med i regnskabet.

Englænderne har i øvrigt solgt spillere for 2,5 milliarder kroner til udenlandske klubber.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.