Engelske Arla-ansatte varsler strejke til påske

Ansatte hos den globale mejerigigant har varslet strejke i England.
Ansatte hos den globale mejerigigant har varslet strejke i England.
Ansatte hos den globale mejerigigant har varslet strejke i England. Scanpix

Det er langt fra sikkert, at Arla Foods kan levere mælk hen over påsken til supermarkeder i det nordlige England. For ansatte hos den globale mejerigigant har varslet strejke. Det skyldes, at hen ved 130 ansatte hos Arlas afdeling i Leeds ifølge koncernens plan på søndag 8. marts skal outsources til et omstridt firma.

De 130 ansatte i Arla, hvoraf langt størstedelen er chauffører, skal ansættes i firmaet Moran Logistics. Ifølge Storbritanniens og Irlands største fagforening, Unite, vil Moran Logistics ikke anerkende Unite og fagforeningen GMB. Ved overdragelsen af medarbejderne til dette firma står Arla-medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår på spil, mener de to fagforeninger.

Hos Arla i Danmark er repræsentanter for medarbejderne rystede. Det oplyser fællesrepræsentant Dion Andersen, der repræsenterer alle danske Arla-ansatte i koncernens europæiske samarbejdsudvalg.

- Det her er i direkte modstrid med Arlas egen CSR-politik. Vi ser det som et alvorligt brud på Arlas egne regler. Det er helt uacceptabelt, siger Dion Andersen til Fagbladet 3F.

Arlas engelske talsmand Gareth Lucy vil gerne berolige medarbejderne i forhold til deres frygt for deres fremtidige løn- og arbejdsforhold hos leverandøren.

- Vi ved, at de er et godt firma. De udfører et godt stykke arbejde for os, og vi ved, at de er en god arbejdsgiver, siger Gareth Lucy til Fagbladet 3F.

- Alle eksisterende kontrakter og forhold bliver overført for alle involverede Arla-ansatte, så det har de ikke grund til at bekymre sig om, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.