Engells dom over Thulesen: Mere politisk klemt end nogensinde

Sagen om den lavere boligydelse til ældre giver ridser i lakken for Kristian Thulesen Dahl, vurderer politisk kommentator Hans Engell.
"Aldrig har Thulesen Dahl været så politisk klemt, som han er i den her sag," siger politisk kommentator Hans Engell.
"Aldrig har Thulesen Dahl været så politisk klemt, som han er i den her sag," siger politisk kommentator Hans Engell. Foto: Scanpix

Det er gået hårdt ud over DF-formand Kristian Thulesens Dahls image, at Dansk Folkeparti er gået med i en finanslovsaftale, der skærer i boligydelsen for ældre.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, skriver Ekstra Bladet.

- Aldrig har Thulesen Dahl været så politisk klemt, som han er i den her sag. Dansk Folkeparti har fejret den ene triumf efter den anden, men Thulesen Dahl har fået flere alvorlige politiske skrammer på det seneste. Den politiske glorie bliver pillet lidt af ham nu, siger han til avisen.

Det har været et par uheldige sager for Dansk Folkeparti på det seneste med en finanslov uden grænsekontrol og en politiaftale, der ikke levede op til forventningerne. Alligevel er det sagen om de ældres boligstøtte, der giver Kristian Thuelesen Dahls image de værste tæsk.

- Den her sag om boligpenge til de ældre er den værste, fordi den rammer Thulesen Dahl på det punkt, hvor han hidtil har været allerstærkest, nemlig hans evne til at forhandle pengesager på plads, siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

DF-formanden har været ude og forvare sig med, at han havde fået forkerte oplysninger fra Finansministeriet. Derfor har partiet nu bedt om at få undersøgt den finanslovsaftale, som partiet selv er med i.

- Thulesen Dahl skal nok få sin vilje, og man skal nok vende tilbage til en løsning, som svarer til de beregninger, som forliget blev indgået på. Og kræver det øgede bevillinger, så må Claus Hjort bare finde det, siger Hans Engell, der dog samtidig vurderer, at skaden er sket for Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.