Engell: Venstre kan ikke lægge ryg til alle DF's krav

Urolige asylsøgere skal kunne lægges i benlås, kræver Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen.
Politisk kommentator Hans Engell mener, at Dansk Folkepartis krav om en strammere udlændingepolitik giver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) problemer før efterårets forhandlinger.
Politisk kommentator Hans Engell mener, at Dansk Folkepartis krav om en strammere udlændingepolitik giver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) problemer før efterårets forhandlinger. Foto: Khan Tariq Mikkel/Polfoto

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan ikke opfylde flere af Dansk Folkepartis krav om en strammere udlændingepolitik, når Folketinget skal forhandle om en økonomisk 2025-plan, finanslov, skattelettelser og ejendomsvurdering.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Dansk Folkeparti vil gøre udlændingepolitik til det absolutte hovedtema ved efterårets forhandlinger. En del forslag har ikke mulighed for at blive gennemført. Det vil Venstre ikke kunne lægge ryg til, siger Hans Engell og fortsætter:

- De er enten på kanten eller et godt stykke over de internationale forpligtelser, Danmark har påtaget sig. Løkke har klart fastslået, at han ikke opsiger nogle af de internationale konventioner.

Blandt DF's krav er, at kriminelle udlændinge straks skal udvises, urolige asylansøgere skal kunne lægges i benlås, og flygtninge skal stille dobbelt så stort beløb som nu i sikkerhed - 100.000 kroner - inden de får familiesammenføring.

Kravene følger DF's fem hovedkrav om effektiv grænsekontrol, straksbehandling af asylansøgere på grænsen, en repatrieringsplan, som skal hjemsende flygtninge, ingen dagpenge for folk på midlertidigt ophold og et opgør med internationale konventioner.

- Er DF's krav dårlige nyheder for Løkke?

- Han er nødt til at botanisere i DF's forslag. Dansk Folkeparti kan ikke holde til at lægge så mange strammerforslag frem, uden at en pæn del af dem bliver gennemført.

- Så vil deres vælgere spørge, hvordan var det med, at vi kunne få mere indflydelse udenfor regeringen. Og hvad får vi ud af at støtte Lars Løkkes regering, siger Hans Engell.

DF's udspil er også rettet mod partiet Nye Borgerlige, som samler underskrifter for at opstille til næste valg på en strammere udlændingepolitik end DF, mener han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.