Engell om topskatte-slagsmål: "Kan koste regeringen livet"

Uenigheden om topskatten kan blive fatalt for Lars Løkke Rasmussens regering, vurderer politisk kommentator Hans Engell.
Slagsmålet om topskattelettelser kan blive dyrt for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Slagsmålet om topskattelettelser kan blive dyrt for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Foto: Scanpix

Diskussionerne om topskatte-lettelser kan ende med at blive rigtig dyr for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

I sidste ende kan uenighederne om emnet i blå blok nemlig betyde et farvel til regeringsmagten, vurderer politisk kommentator Hans Engell over for Ekstra Bladet.

- Det her kan koste regeringen livet. Slagsmålet om topskattelettelser kan i sidste ende koste regeringen livet, fordi Liberal Alliance fører ren kamikazepolitik på det her område. Hvis de ikke får kraftige indrømmelser på topskatten, så vil de trække tæppet væk under Løkke. De kræver, at regeringen leverer den vare, som de kæmpede meget hårdt for under regeringsforhandlingerne, siger Hans Engell til avisen.

Statsministeren har i dag været ude med en melding om, at Venstre vil arbejde for at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat i stedet for at sænke selve topskattens trækprocent. Men det er ikke nok for Anders Samuelsen og co., vurderer Hans Engell.

- Liberal Alliance og de konservative mener, at topskatten er et helt grundlæggende problem. De vil afskaffe den helt, og så er det næste, at procenten skal nedsættes med fem procent, som Venstre også skriver i sit regeringsgrundlag. På den anden side står så Thulesen Dahl og DF, der helst ikke vil ændre på topskatten overhovedet, siger Hans Engell.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.