Engell om melding fra Hjort: "Det er saftsuseme frækt"

Det er provokerende, når regeringen melder ud, at man ikke længere vil efterleve politiske aftaler, som Venstre ikke selv har stemt for.
"At en regering med 34 mandater gør det her, det er saftsuseme frækt. Det er virkelig provokerende," siger politisk kommentator Hans Engell.
"At en regering med 34 mandater gør det her, det er saftsuseme frækt. Det er virkelig provokerende," siger politisk kommentator Hans Engell. Foto: Scanpix

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (R) er i dag ude med en melding om, at regeringen vil se stort på de politiske aftaler, som brede flertal i Folketinget står bag, men som Venstre ikke selv er en del af.

Og det er ikke noget, som regeringer traditionelt set har gjort, fortæller politisk kommentator Hans Engell til tv2.dk.

- At en regering med 34 mandater gør det her, det er saftsuseme frækt. Det er virkelig provokerende, siger han.

Det er dog ikke imod nogle skrevne regler, men bryder blot med den gængse tradition på Christiansborg.

Hans Engell mener, at meldingen er særligt provokerende, fordi der fortsat er et flertal uden om regeringen for størstedelen af de aftaler, som Venstre ikke er en del af. Det kan derfor være et forsøg på at udfordre flertallet, vurderer han.

- De er jo drevne politikere, Hjort og Løkke, som lugter blod. For eksempel aftalen om togfonden, hvor en stor del skal finansieres via penge fra oliebeskatning, som der jo ikke er kommet så mange af som ventet. De ved godt, at den aftale kan blive nødlidende, siger han tv2.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.