Engell om Holst-sagen: "Det ser sort ud"

Det ser sort ud for Carl Holst, vurderer politisk kommentator Hans Engell.
"Det ser sort ud for Carl Holst nu. Det er en alvorlig forværring," siger politisk kommentator Hans Engell.
"Det ser sort ud for Carl Holst nu. Det er en alvorlig forværring," siger politisk kommentator Hans Engell. Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Presset øges mere og mere på forsvarsminister Carl Holst.

Mandag aften kom det frem, at Region Syddanmarks forretningsudvalg skønner, at Carl Holsts (V) personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, brugte sin arbejdsindsats på Carl Holsts valgkamp forud for folketingsvalget den 18. juni.

Og det forbedrer ikke ligefrem situationen for den pressede forsvarsminister. Det vurderer Hans Engell over for Ekstra Bladet.

- Det ser sort ud for Carl Holst nu. Det er en alvorlig forværring, siger den politiske kommentator til avisen.

Regionsrådsmedlem Marianne Mørk Mathiesen (LA) siger til Ritzau, at over halvdelen af den regionsansatte Christian Ingemanns mails har været relateret til Carl Holsts valgkamp.

- Det har været et kardinalpunkt for Carl Holst, at hans personlige assistent ikke førte valgkamp for ham. Han har lagt hovedet på blokken i den her sag. Jeg har svært ved at se, hvordan han vil tackle gruppemødet i Venstre i dag. Carl Holst er alene i den her sag. Venstres top har klart givet udtryk for, at den her må han padle hjem selv. Og det bliver for alvor svært nu, vurderer Hans Engell.

Efter mødet i forretningsudvalget mandag, skriver Regionsrådet i en officiel meddelelse:

- Regionsrådet ser med stor alvor på sagen vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt en tidligere ansat i Region Syddanmark har ydet bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp. Regionsrådet har fået yderligere indicier herpå. Regionsrådet ser frem til afslutningen af Statsforvaltningens undersøgelser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.