Engell: Løkke præsenterer ren V-regering i dag

Fredag vil Lars Løkke Rasmussen annoncere, at den kommende regering kun vil bestå af Venstre. Det vurderer politisk kommentator, Hans Engell.
- Som jeg læser forløbet i går, har de ikke meget mere at forhandle om. Nu er der faktisk kun muligheden for en ren Venstre-regering tilbage, siger Hans Engell.
- Som jeg læser forløbet i går, har de ikke meget mere at forhandle om. Nu er der faktisk kun muligheden for en ren Venstre-regering tilbage, siger Hans Engell. Foto: Asger Ladefoged/arkiv/Scanpix

Uenighederne i blå blok er så store, at Lars Løkke Rasmussen (V) fredag vil fortælle Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, at partierne efter ugens intense regeringsforhandlinger ikke skal forberede sig på at gå i regering.

Det siger den politiske kommentator, Hans Engell, nu til Ekstra Bladet.

- Status er, at de blå forhandlere er indkaldt til et møde i dag kl. 16.00. Her er min klare forventning, at Løkke vil annoncere, at han danner en ren Venstre-regering, siger Hans Engell, der vurderer, at den smalle V-regering vil blive præsenteret umiddelbart efter.

Dermed ser det altså ud til, at DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, og Lars Løkke Rasmussen trods flere og lange forhandlinger ikke har kunnet slibe sig tilstrækkeligt igennem centrale knaster som offentlig sektor, skattelettelser, EU og sundhed.

"Uhyre svag regering"

Torsdag gjorde Kristian Thulesen Dahl det klart, at han ikke kan se DF gå i regering. Samtidig fortalte LA-formand, Anders Samuelsen, at regeringen ville vælte sig selv uden at lytte til partiets ønsker om top-skattelettelser. Disse markante udtalelser har Hans Engell også bidt mærke i.

- Som jeg læser forløbet i går, har de ikke meget mere at forhandle om. Nu er der faktisk kun muligheden for en ren Venstre-regering tilbage. Og sker det, vil det blive en uhyre svag regering, som har en levetid på et til to år.

Hans Engell har tidligere fortalt til Avisen.dk, at Mette Frederiksen på den måde kan blive statsminister om halvandet år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.