Engell: Løkke på vej mod nyt nederlag

Regeringsforhandlingerne ser ikke ud til at falde ud til den kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussens (V), fordel. Det mener politisk kommentator, Hans Engell.
- Venstres formand ikke fattet, at han selv og hans parti led et forrygende nederlag, og det kræver endog meget store indrømmelser til de andre, hvis et blåt samarbejde skal bringes til at fungere, vurderer Hans Engell.
- Venstres formand ikke fattet, at han selv og hans parti led et forrygende nederlag, og det kræver endog meget store indrømmelser til de andre, hvis et blåt samarbejde skal bringes til at fungere, vurderer Hans Engell. Foto: Jeppe Vejlø/arkiv/Scanpix

Lars Løkke Rasmussen (V) forhandler i disse dage med de øvrige borgerlige partier om sammensætning af en ny regering. Men alt tyder på et decideret sammenbrud i forhandlingerne med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Det skriver politisk kommentator, Hans Engell, i en analyse i Ekstra Bladet.

- Den kongelige undersøger Lars Løkke er på vej mod et nyt nederlag, skriver Hans Engell.

Han vurderer, at hvis forhandlingerne fortsætter i samme rille som hidtil, vil Lars Løkke Rasmussen inden længe danne en ren Venstre-mindretalsregering.

Det vil for alvor skabe splid i blå blok, hvor de andre partier i forvejen ikke er imponerede over Lars Løkke Rasmussen egenskaber som forhandlingsleder. Især DF mener, at Løkke ’ikke rigtig er flyttet ind i valgresultatet’, vurderer Hans Engell.

Nul enighed

- Venstres formand har ikke fattet, at han selv og hans parti led et forrygende nederlag, og det kræver endog meget store indrømmelser til de andre, hvis et blåt samarbejde skal bringes til at fungere. Foreløbig har forhandlingerne ikke bevæget sig ud af stedet. På V-DF-møderne er man hoppet fra det ene emne til det andet uden på et eneste punkt at opnå enighed om noget, skriver Hans Engell i Ekstra Bladet.

Onsdag aftens stod det klart, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke er kommet nærmere en aftale om at danne regering sammen. Det fortalte Kristian Thulesen Dahl (DF) til pressen efter møderne med Lars Løkke Rasmussen i Landstingssalen på Christiansborg.

Ikke nået tættere på afklaring

- Vi kommer nærmere en større klarhed. Jeg synes ikke, vi er nået tættere på en egentlig afklaring af, hvor det lander.

-Efterhånden som vi har arbejdet alle områderne igennem, er der nogle større ting, vi skal have armlægning på.

- Til sidst bliver det en ren politisk afvejning fra Venstres side og fra vores side, om man er villig til at knække de nødder, eller om man synes, at man ikke kan det, sagde Thulesen Dahl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.