Engell: Løkke og co. har slappet for meget af i ferien

Venstre har slappet for meget af over sommeren, og derfor går partiet tilbage i ny måling, mener kommentator.
Politisk kommentator Hans Engell mener, at flere af Venstre-ministrene har taget sig en lidt for lang sommerferie.
Politisk kommentator Hans Engell mener, at flere af Venstre-ministrene har taget sig en lidt for lang sommerferie. Foto: Khan Tariq Mikkel/Polfoto

Venstre-ministrene har holdt for lang sommerpause fra skærmen, og derfor går partiet tilbage i en ny Voxmeter-måling foretaget for Ritzau.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Der er adskillige ministre, der har været fuldstændig væk fra skærmen. Der er for mange, der har taget en lidt for lang slapper, og det betaler regeringen for. Når der ikke er nogen synlighed, så bliver det de andre partier, der løber med dagsordenen, siger han.

Regeringspartiet står til at få 16,4 procent af stemmerne. Det er en tilbagegang på 3,1 procentpoint fra valgresultatet på 19,5 procent og 34 mandater i juni 2015.

Før sommeren stod partiet til at få 18,1 procent af stemmerne.

- Det viser, at det ikke er gratis, når en hel regering holder ferie i halvanden måned. Jeg undrer mig meget over, at der ikke flere ministre, der har brugt sommeren til at lufte nogle af de forslag, som de kommer med i løbet af efteråret, siger Hans Engell.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af regeringen står over for en lang række forhandlinger, som skal falde på plads i efteråret.

Ud over finansloven, som altid landes i efteråret, har regeringen blandt andet varslet en økonomisk 2025-plan, et nyt ejendomsvurderingssystem, en finansiering af hullet efter den afskaffede PSO-afgift og skattelettelser i både bund og top.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.