Engell: Derfor er en SV-regering umulig

Vi kommer næppe til at se en SV-regering, slår Hans Engell fast.
Vi kommer næppe til at se en SV-regering, slår Hans Engell fast.
Vi kommer næppe til at se en SV-regering, slår Hans Engell fast. Foto: Scanpix

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, puster i dag ud efter flere dages forhandlinger. Først i forsøget på at skabe en flertalsregering og nu i forsøget på at afklare, hvilke parti eller partier det giver bedst mening at danne regering med.

Det har åbnet for mange teorier om, hvem Lars Løkke Rasmussen i sidste ende vælger. Blandt andet har journalist og debattør David Trads i en klumme på Altinget.dk skrevet, at Lars Løkke Rasmussen et eller andet sted må "overveje andre udveje", nemlig en VKSR-regering. Mens den tidligere landsformand for Europabevægelsen Erik Boel i en kommentar i Berlingske Tidende foreslår en SV-regering.

Ren hjernespin

Der bliver dog næppe tale om nogen af delene, siger politisk kommentator Hans Engell, som overfor tv2.dk kalder det "ren hjernespind".

- Venstre og Socialdemokraterne er modpolerne i dansk politik og er gået til valg på vidt forskellige ting. Den type regeringer laver man kun, hvis landet er i dyb, økonomisk krise – eller i krig, siger han til tv2.dk.

Mere sandsynligt er det ifølge iagttagere, at Lars Løkke Rasmussen efter sin hviledag vil forhandle en mindretalsregering med Dansk Folkeparti.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.