Engangsknald? Har du denne personlighed, bør du holde dig fra det

One night stands er ikke gavnlige for alle. Disciplinen kræver en vis psykisk robusthed, siger sexolog.
Før man kaster sig ud i kunsten at engangsknalde, skal man gøre op med sig selv, hvorfor man gør det. 
Før man kaster sig ud i kunsten at engangsknalde, skal man gøre op med sig selv, hvorfor man gør det.  Foto: SCANPIX arkiv

Af Gitte Holm, Q.dk, Aller Media

Skal – skal ikke? Nogle mennesker bør måske overveje engangsknaldet en ekstra gang, før de kaster sig ud i det, mener sexolog. Disciplinen kræver nemlig en vis psykisk robusthed.

Mens nogle eksperter og undersøgelser hævder, at engangsknald kan være ødelæggende og stressende for en person, mener andre, at engangsknald netop kan være det, som holder én i gang, når man er mellem forhold. Men der findes ikke nogen endegyldig sandhed, når det kommer til engangsknald, mener sexolog Sara Skaarup.

- For nogle kan det være direkte afstressende med casual sex, mens det for andre kan blive en psykisk belastning. Forskellen er, om man er afklaret med, at et engangsknald er flygtigt, og om man er i stand til at nyde det, mens det sker – og så slippe det og komme videre, siger sexolog Sara Skaarup.

Læs hvorfor især kvinder kan have det svært med engangsknald på Q.dk

Ikke for følsomme sjæle

Før man kaster sig ud i kunsten at engangsknalde, skal man gøre op med sig selv, hvorfor man gør det. Er det for at stille lysten her og nu, eller er det med henblik på, at det skal udvikle sig til noget mere romantisk og længerevarende?

- Engangsknald er ikke egnet til meget følsomme mennesker. Især for kvinder med romantiske længsler kan det være svært at undgå at hænge alle sine drømme op på den mand, der besøgte éns seng en nats tid – også selv om det hele tiden kun var tænkt som hurtig sex. Her kan opstå et limbo mellem de virkelige følelser, og det som man fantaserer sig til, og det kan give problemer, siger Sara Skaarup.

5 grunde til at morgensex er godt: Læs mere på Q.dk

Den dårlige samvittighed

For nogle mennesker fortsætter hverdagen ufortrødent efter en vild nat med et fremmed menneske, men for andre kan der være så mange moralske tømmermænd involveret, at den ellers så gode oplevelse lige pludselig bliver vendt til noget negativt.

- Nogle mennesker får eftervirkninger i form af dårlig samvittighed. Det sker ofte for folk med moralske ideer om, at man ikke burde have sex uden kærlighed. Skal man have noget positivt ud af engangsknald, bør man altså generelt være følelsesmæssigt rustet til det, så man ikke får noget i klemme, siger Sara Skaarup.

Se også:

 

 Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.