Endnu et LA-medlem skrider fra partiet

Det ene LA-medlem af byrådet i Ringsted bliver løsgænger.
Landspolitisk kører det som smurt i olie for Anders Samuelsen og hans folk, men på den lokalpolitiske front har weekenden budt på to udmeldelser fra partiets byrådspolitikere.
Landspolitisk kører det som smurt i olie for Anders Samuelsen og hans folk, men på den lokalpolitiske front har weekenden budt på to udmeldelser fra partiets byrådspolitikere. Foto: SCANPIX arkiv

Ikke blot én, men to lokalpolitikere fra Liberal Alliance har i weekendens løb valgt at sige farvel til partiet.

Først kom nyheden om, at Lillian Parker Kaule, der er Liberal Alliances ene medlem af Borgerrepræsentationen i København, har forladt partiet for at blive løsgænger.

Læs også: Joachim B. og co. mister partifælle: Melder sig ud i protest

Og nu viser det sig så, at et LA-byrådsmedlem fra Ringsted har meldt sig ud af partiet. Dermed mister partiet det ene af sine to medlemmer i byrådet.

Det er Kisser Franciska Lehnert, der nu bliver løsgænger. Det fortæller sn.dk. Hun har siddet i Ringsted byråd siden 2006, hvor hun blev valgt ind for Venstre. I 2010 skiftede hun til Liberal Alliance og blev genvalgt i 2013. Ifølge sn.dk forklarer hun følgende om sin beslutning:

Jeg er stadig loyal

- Det har været en af de sværeste beslutninger, jeg nogensinde har måttet tage. Men jeg følte, at det var et nødvendigt træk og det eneste rigtige at gøre, hvis vi skulle undgå, at uoverensstemmelser mellem min lokalforening og mig skadede partiet. Liberal Alliance har været mit politiske hjem de sidste 5 år og det har jeg sat stor pris på.

- Jeg er stadig loyal over for partiet, siger Kisser Franciska Lehnert til BT.

- Stod det til mig, var jeg medlem af Liberal Alliance resten af livet.

Også overfor BT nævner hun, at hun har haft "nogle uoverensstemmelser" med den lokale forening. Så hun så ingen anden udvej end at melde sig ud.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.