Endnu en entreprenør betaler bøde i kartelsag

I den store kartelsag, der omfatter 26 virksomheder, har endnu en virksomhed besluttet at betale sin bøde.
Bagmandspolitiet har i alt udstedt bøder for 37 millioner kroner i sagen.
Bagmandspolitiet har i alt udstedt bøder for 37 millioner kroner i sagen. Foto: Colourbox.dk/free

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen (E&P) har valgt at betale en bøde på en million kroner for overtrædelse af konkurrenceloven i den store byggekartelsag i København, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Enemærke & Petersens andel af den store sag er, at en af virksomhedens medarbejdere i 2009 lånte en pris hos en konkurrerende virksomhed. Medarbejderen modtog pr. e-mail en pris via en person, som arbejdede hos en konkurrent. Denne pris benyttede medarbejderen efterfølgende som tilbud til en kunde.

- Vi erkender, at der er tale om en overtrædelse af konkurrenceloven, og det ser vi på med stor alvor, fordi vi har nultolerance på dette område. Derfor blev den pågældende medarbejder bortvist med øjeblikkelig virkning, da han i 2013 forelagt dokumentationen fra Bagmandspolitiet tilstod forholdet. Ingen andre i Enemærke & Petersen kendte til sagen, før virksomheden i december 2013 blev kontaktet af Statsadvokaten, siger Svend R. Hartmann, der er adm. direktør i Enemærke & Petersen.

Han oplyser, at man i virksomheden betragter sagen som et enkeltstående tilfælde isoleret til en enkelt medarbejder, og ikke som en del af en større sag. Bødevedtagelsen er endnu ikke offentliggjort, og derfor vil Svend R. Hartmann ikke oplyse, hvilken kunde, der er tale om.

Med Enemærke & Petersens bødevedtagelse har indtil videre seks af de sigtede virksomheder i kartelsagerne valgt at betale den forelagte bøde og dermed afslutte sagen.

I alt har Bagmandspolitiet udstedt bødeforelæg på samlet 37 mio. kroner til 26 byggevirksomheder

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.