Endnu en direktør stopper i skandaleramt Eurovision-selskab

Økonomidirektør Trine Fromberg har fået nedlagt sin jobfunktion.
Økonomidirektør Trine Fromberg har fået nedlagt sin jobfunktion.
Økonomidirektør Trine Fromberg har fået nedlagt sin jobfunktion. Foto: Scanpix

Tømmermændene efter sidste års Eurovision-underskud dunker endnu. Den sidste af de fire ansvarlige direktører for showet, økonomidirektør Trine Fromberg, har fået nedlagt sin jobfunktion, skriver metroxpress. Hun har sin sidste arbejdsdag den 15. juni.

I en e-mail til metroxpress fortæller Wonderful Copenhagens kommunikationschef, Emil R. Spangenberg, at man har valgt at sammenlægge administrationen mellem turistselskabet, Copenhagen Capacity og Øresundskomiteen.

'I den forbindelse nedlægges økonomidirektørstilingen i Wonderful Copenhagen, og der søges nu efter en administrationschef til at lede denne nye enhed,' skriver han.

Stod for økonomien

Det var Trine Fromberg, der stod for økonomistyringen i forbindelse med Eurovision i B&W-hallen, der endte med at blive næsten tre gange så dyrt som budgetteret. Et show, som var ved at sende det offentligt finansierede turistselskab ud i en konkurs. Hendes fyring er også nævnt i det netop udgivne årsregnskab for Wonderful Copenhagens projektselskab.

Sidste år blev den øverste ansvarlige for showet, Martin Bender, fyret. Siden røg Wonderful Copenhagens administrerende direktør gennem 20 år, Lars Bernhard Jørgensen. Endnu en direktør gik selv, og siden blev hele den 13 mand store bestyrelse på nær en, der nægtede at stoppe, udskiftet.

Samlet har Wonderful Copenhagen fortalt, at man har brugt 7,4 millioner kroner på fratrædelsesgodtgørelser til tre ledere.

Senere på måneden kommer en rapport fra Rigsrevisionen, der har endevendt hele sagen, som metroxpress afslørede.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.