Endelig: Hundedyrt royalt maleri parat efter 20 år

Det tog 20 år, men nu er maleriet af den spanske kongefamilie med det meget passende navn "Kong Juan Carlos 1.s familie" malet færdig.
Kong Juan Carlos ser ikke længere ud, som han gjorde for 20 år siden, og som han gør på det netop færdiggjorte maleri.
Kong Juan Carlos ser ikke længere ud, som han gjorde for 20 år siden, og som han gør på det netop færdiggjorte maleri. Foto: Eraldo Peres/AP

Det er så realistisk, at det nærmest ligner et fotografi. Hvis fotografiet var taget i 1994.

Kunstneren Antonio López har nemlig brugt de seneste 20 år på at male et portræt af den spanske kongefamilie, som han har valgt at kalde "Kong Juan Carlos 1.s familie".

Det skriver mediet The Diplomat in Spain.

På maleriet står en betydeligt yngre version af den nyligt abdicerede kong Juan Carlos i midten, mens hans kone og børn står ved siden af ham. Den næsten nykronede spanske konge, Juan Carlos' søn Felipe 6., står klædt i jakkesæt med sine hænder foldet på maven. Også han ser væsentligt yngre ud, end han er i dag.

Portrættet har kostet over 300.000 euro, hvilket svarer til over to millioner danske kroner, at fremstille, og det har altså været undervejs i de seneste to årtier.

Indtil den 15. april 2015 kan det imponerende kunstværk opleves i det Royale Palads i Madrid, som er den spanske kongefamilies officielle bolig.

Se et billede af Antonio López' livsværk her

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.