Ena Spottag fra Vild med Dans: Det med mænd kan være svært

Skuespillerinden er blevet seernes darling i Vild med dans, og nu afslører hun, at det med kærligheden ikke altid er nemt.
Ena Spottag er en af favoritterne i dette års Vild med dans. 
Ena Spottag er en af favoritterne i dette års Vild med dans.  FOTO: Scanpix

Ena Spottag har virkelig fået danset sig ind i seernes hjerter i Vild med dans, og selvom hun ikke har modelmål, så har hun for længst opgivet slankekurene og er rigtigt glad for hendes krop, og det den kan.

Hun fokuserer i stedet på, at komme så langt som muligt i Vild med dans med Team Glad, som hun og dansemakkeren Thomas Evers Poulsen kalder dem selv.

Til gengæld har hun ikke helt knækket koden i forhold til det med mænd og kærester. Hun forklarer, at hun ofte går i vennefælden med mændene omkring hende.

-Ja, Jeg drømmer da om både mand og barn. Men det er ikke noget, jeg vil stresse over, siger skuespilleren Ena Spottag.

-Men så skal jeg jo lige finde en kæreste først. Jeg er den type, der hurtigt bliver venner med drengene, og så kan det være svært at udvikle det til mere end det, siger Ena, der i maj fyldte 30 år.  Den runde dag blev fejret med en hyggelig fest for vennerne. Men at blive 30 betyder også at tankerne om at stifte en familie, dukkede oftere og oftere op.

-I vore dage er det jo ikke usædvanligt at være lidt oppe i årene, før man får børn. Jeg kender mange vidunderlige folk, der får børn, selv om de ikke længere er helt unge, siger Ena.

Derfor græd Mads Vad: Jeg holder så meget af Søs. Se, hvad der gjorde Mads så rørt på Udeoghjemme.dk

En drengepige

Måske hænger denne tendens også ved, fordi Ena Spottag altid har leget meget med drenge. Ena af datter af skuespillerparret Jens Jørn Spottag og Dea Fog, og de har gennem tiden flyttet en del rundt alt efter hvor, jobbene lå. Men Vodskov var den faste base fra Ena var 3 år og til hun blev 10.

-Vi boede tæt på naturen. Med udsigt til marker og tæt på skov. Jeg var vild med at lege Robin Hood, og derfor passede det mig fint, siger Ena, der mest legede med drengene.

Sådan var det også, da Ena flyttede til Birkerød. Hun søgte ud i naturen, når hun kunne. Samtidig begyndte hun at stå på skateboard og var meget optaget af musik. Ena spillede både på saxofon og trommer.

-Min mor købte nogen gange Barbie-dukker til mig. Dem legede jeg da også med, men jeg kunne bedre lide at være ude og klatre i træer og bruge naturen.

Jeg er blevet stolt af min krop

Ena Spottag kalder sig selv for lidt af et rodehoved. Hun kan ikke lide, når tingene bliver for firkantede og når alting bliver en norm. Det gælder også den måde, vi ser hinanden på.

-Vi har tit et misbillede af, hvordan kroppe skal være for at være brugbare og lækre. Der eksisterer et sindssygt kropsideal, siger Ena.

”Du er så tyk” – Ena fik en hadefuld besked på Facebook: Se mere på Udeoghjemme.dk

-Jeg er glad for den krop, jeg har. Jeg er efterhånden blevet stolt af, hvad min krop kan.

Hun har tidligere været på utallige slankekure. Men det gider hun ikke mere.

-Det hjælper alligevel ikke. Det er slet ikke langtidsholdbart, og man bliver bare forvirret og stresset. Man skal turde være den, man er. Jeg ser sådan på det, at folks kroppe og udseende fortæller en historie om hvem, personen er. Hvis man med alderen får rynker, er det da bare et smukt tegn på, at livet er blevet levet. På samme måde fortæller min krop historien om mig.

-Jeg spiser faktisk ikke så meget. Men jeg bliver så optaget af de ting, jeg laver, at jeg kan glemme at spise. Så bliver det tit til, at jeg lige tager det, der stiller den værste sult, og det er ikke altid det bedste. Men sådan er jeg og sådan er min krop. Det har jeg det fint med.

De kalder sig Team Glad

Ena Spottag danser sammen med Thomas Evers Poulsen i Vild med Dans. De kalder sig Team Glad, og det er også to glade mennesker, man ser på tv.

-Det var Thomas, der mente vi skulle have et navn. Og så var det mig, der nævnte ordet glad. Det greb Thomas med det samme, siger Ena.

Hun vil meget gerne komme så langt som overhovedet muligt i Vild med Dans. Ikke så meget for konkurrencens skyld, men fordi det at være med er et eventyr, som også er lærerigt.

-Og så er vi alle sammen blevet rigtig gode venner. Det vil jeg gerne holde fast i så meget som muligt.

Kristian Bo Eriksen, Ude & Hjemme, Aller Media

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.