En million sårede i Syrien

Syriens sundhedssystem er kollapset under borgerkrigen, og hundredtusindvis af mennesker har brug for hjælp.
Ifølge WHO er 1.000.000 mennesker blevet såret under den tre et halvt år gamle borgerkrig i Syrien.
Ifølge WHO er 1.000.000 mennesker blevet såret under den tre et halvt år gamle borgerkrig i Syrien. Foto: Vadim Ghirda/AP

Én million mennesker er blevet såret under den tre et halvt år lange borgerkrig i Syrien. Sygdomme spreder sig, og forsyninger med medicin når ikke ud til patienterne.

Sådan lyder meldingen fra verdenssundhedsorganisationen WHO, der vurderer, at mængden af vaccinationer er faldet fra 90 procent før krigen til 52 procent i år. Forurenet vand er med til at øge antallet af sygdomsramte.

Flere end 200.000 mennesker er blevet dræbt under den syriske konflikt, som begyndte i marts 2011, da protester mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, udviklede sig til en regulær borgerkrig.

- I Syrien er én million mennesker blevet såret som et direkte resultat af krigen. Man kan se det i landet, når man rejser rundt. Man ser mange med amputerede lemmer, siger WHO's repræsentant i Syrien, Elizabeth Hoff.

Hun siger, at det syriske sundhedssystem er kollapset, og over halvdelen af de offentlige hospitaler er ude af drift.

Hoff siger, at Assads regering blokerer for forsyningerne af eksempelvis bandager og sprøjter, der skal frem til de oprørskontrollerede områder. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra det syriske styre til beskyldningerne.

FN bad torsdag om mere end 8,4 milliarder dollar, der skal bruges til at hjælpe næsten 18 millioner syrere i Syrien og regionen i 2015.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.