Emma er 117 år gammel: Spiser meget lidt frugt og grønt

Emma Morano fra Italien er 117 år, og hun er slet ikke i tvivl om, hvad opskriften på et langt liv er. Det er at være afholden både hvad angår kost og mænd.
Vil du gerne blive gammel, så følg verdens ældste kvindes opskrift.
Vil du gerne blive gammel, så følg verdens ældste kvindes opskrift. Scanpix.

Der er naturligvis mange ting, som spiller ind, når det kommer til, hvor gamle vi bliver. Men lytter vi til verdens ældste kvinde, skal vi især fokusere på vores kost og vores livsstil, hvis vi vil blive gamle.

Emma Morano er 117 år, og for hende har det virket at leve et liv uden for mange udskejelser, skriver Good Housekeeping.

Hun har ganske enkelt levet meget spartansk, særligt når det kommer til kosten, har hun fortalt.

Den 117-årige blev født i november 1899, og hun har netop fortalt, at hun kun spiser æg og ind imellem en cookie. Mest fordi hun ingen tænder har tilbage.

Men den gang hun havde, så hendes kost ikke meget anderledes ud, har hendes læge Dr. Carlo Bava fortalt:

- Emma har altid spist meget få grønsager og meget lidt frugt. Da jeg mødte hende første gang, spiste hun tre æg om dagen. To rå om morgenen og en omelet til frokost og kylling til aftensmad.

Har levet uden mænd

Det er ikke kun på kost-fronten, at Emma Morano har levet spartansk. Hun har heller ikke ladet sig dominere af mænd, fortalte hun sidste år til The New York Times.

Hun mener selv, at det har været med til at holde hende lang tid i live, at hun ikke har levet sit liv med en mand, men beholdt sin frihed det meste af livet. Hun var dog kortvarigt gift med en italiener indtil 1938 - de skiltes og levede hver for sig, selvom de i lang tid ikke kunne få en officiel skilsmisse - det kunne man ikke i Italien på den tid.

Emma Morano giftede sig aldrig igen, og det var der en særlig grund til:

- Jeg ville ikke være domineret af nogen, har hun sagt.

Om det præcis er singletilværelsen og de mange æg, som har hjulpet den italienske kvinde, kan ingen vide. Men hun er i hvert fald selv overbevist om, at et liv med mange æg og få mænd har gjort, at hun i dag kan kalde sig verdens ældste kvinde. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.