Emil Holst sikrer ny dansk medalje

Den danske herresingle Emil Holst vandt kvartfinalen ved European Games over topseedede Scott Evans.
Semifinalepladsen garanterer samtidig minimum en bronzemedalje, da de tabende semifinalister ikke spiller om bronze, men begge modtager en medalje.
Semifinalepladsen garanterer samtidig minimum en bronzemedalje, da de tabende semifinalister ikke spiller om bronze, men begge modtager en medalje. Foto: Colourbox/free

Med en ottendeseedning i herresingle ved European Games var herresinglen Emil Holst den lavest seedede af danskerne i badmintonturneringen i Baku.

Da lodtrækningen til kvartfinalen samtidig satte ham op mod den topseedede irer Scott Evans, lignede vejen til en medalje meget svær, men fredag leverede han overraskelsen og sendte Evans ud med cifrene 21-17 og 21-14.

Emil Holst var bagud langt ind i første sæt, men her fik danskeren for alvor fat.

- Jeg fik fat i angrebet, og han kom til at ligge lidt under hele vejen derefter, siger Holst til TV2 Sport efter sejren.

Semifinalepladsen garanterer samtidig minimum en bronzemedalje, da de tabende semifinalister ikke spiller om bronze, men begge modtager en medalje.

- Det betyder rigtig meget. Det er det største, jeg har været med til, så det er meget stort at være blandt de sidste fire og i medaljerne, lyder det fra den danske semifinalist.

I semifinalen venter tyskeren Dieter Domke - en høj spiller på næsten to meter.

- Han er en stor fyr, så han skal flyttes rundt på kryds, siger Emil Holst.

Med hans sejr er Danmark nu repræsenteret i fire ud af fem semifinaler, og dermed er de danske badmintonspillere sikre på at bidrage med mindst fire medaljer ved European Games.

Senere fredag kan mixeddoublen med Sara Thygesen og Niclas Nøhr også spille sig i semifinalen og sikre den femte danske badmintonmedalje. Det kræver en sejr over tjekkerne Alzbeta Basova og Jakub Bitman.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.