Embedsmand: Græske forslag til reformer er forsinket

Listen med reformforslag, Grækenland skal aflevere til EU, kommer først tirsdag morgen, siger regeringskilde.
Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras (th), taler med sin finansminister, Yanis Varoufakis (tv). Den græske regering når ikke EU's deadline, men vil sende reformforslag tirsdag.
Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras (th), taler med sin finansminister, Yanis Varoufakis (tv). Den græske regering når ikke EU's deadline, men vil sende reformforslag tirsdag. Foto: Petros Giannakouris/AP

Grækenland vil aflevere sin liste med forslag til økonomiske reformer til eurozonens finansministre tirsdag morgen.

Det oplyser en græsk regeringsembedsmand til Reuters uden at oplyse, hvorfor Grækenland er blevet forsinket.

Eurogruppen havde fastsat en tidsfrist for den græske regering, der inden midnat mandag aften skulle aflevere listen med forslag til reformer, som er en betingelse for fire måneders forlængelse af låneaftalen med EU.

Embedsmanden siger, at eurogruppen har accepteret at lade listen vente til tirsdag morgen. Om eftermiddagen skal eurozonens finansministre drøfte reformforslagene ved en telefonkonference.

Regeringsembedsmanden oplyser over for Reuters, at listen indeholder forslag til, hvordan Grækenland bedst bekæmper det, regeringen betegner som "en humanitær krise".

Det indebærer blandt andet en regulering af skattegæld og dårlige lån samt stop for tvangsauktioner, siger kilden.

På listen vil der også være forslag om strukturelle reformer for at komme skatteunddragelse og korruption til livs samt bekæmpe smugling af brændstof.

Desuden ønsker regeringen at omstrukturere den offentlige sektor og begrænse bureaukratiet, siger kilden.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.