EM: Polen sender Rusland ud og er klar til Danmark

Polen, Ungarn og Spanien bliver modstanderne i mellemrunden ved håndbold-EM for de danske kvinder.
Anna Punko (til venstre) og de øvrige russere er ude af EM efter nederlag til Polen. Her er det Polens Alina Wojtas (til højre) i aktion.
Anna Punko (til venstre) og de øvrige russere er ude af EM efter nederlag til Polen. Her er det Polens Alina Wojtas (til højre) i aktion. Foto: ANIKO KOVACS/AP

De polske håndboldkvinder og deres danske træner Kim Rasmussen var på vej ud af EM-turneringen torsdag aften, men en stærk slutspurt mod Rusland forlængede polakkernes ophold i Ungarn.

Polen vandt 29-26 over Rusland i en vind eller forsvind-kamp for begge mandskaber, og dermed er russerne færdige ved EM, mens Polen følger Ungarn og Spanien over i mellemrunden, hvor Danmark, Norge og Rumænien venter.

Det lignede ellers en russisk sejr, da Irina Bliznova 10 minutter før tid bragte russerne foran 24-22, men herefter fulgte en stærk polsk slutspurt. Polakkerne skulle vinde, mens russerne kunne nøjes med uafgjort for at avancere.

Polakkerne får ingen point med over i mellemrunden, for her tæller kun de point, holdene har fået mod de øvrige mellemrunde-deltagere. De point, der er erobret mod udslagne hold, bliver slettet.

Polen har tabt til både Spanien og Ungarn, hvorfor polakkernes chance for at nå medaljekampene er meget lille.

Spanien og Ungarn mødes senere torsdag, og ungarerne er helt sikkert i godt humør på vej ind til den kamp. Ungarn spillede uafgjort mod Rusland tidligere ved EM, men det betyder ingenting, når russerne ikke er med videre.

Dermed er Spanien og Ungarn begge sikre på mindst at tage to point med videre, og vinderen af den indbyrdes kamp senere torsdag får fire point med videre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.