Elizabeth fejres ved royal Distortion

Den britiske monark bliver fejret ved en kæmpe gadefest med over 10.000 indbudte gæster, når hun den 21. april næste år fylder 90 år.
Dronningens barnebarn, Peter Phillips, opfordrer alle i hele Commonwealth til at lave deres egen folkefest i anledning af monarkens 90-års fødselsdag.
Dronningens barnebarn, Peter Phillips, opfordrer alle i hele Commonwealth til at lave deres egen folkefest i anledning af monarkens 90-års fødselsdag. Foto: Sang Tan/AP

Den 21. april næste år kan den britiske monark, dronning Elizabeth, fejrer sin niende runde fødselsdag, når hun fylder hele 90 år.

Det britiske kongehus er allerede ved at planlægge den store dag, som bliver en sand folkefest med et moderne islæt.

Buckingham Palace har netop annonceret, at dronningen vil invitere 10.000 mennesker, til hvad der skal være en af verdens største gadefester i anledning af sin fødselsdag.

Det skriver avisen The Telegraph.

Gennem et særligt afstemningssystem kan man blive en af de heldige 10.000 udvalgte, der sammen med gæster fra over 600 velgørenhedsorganisationer skal fejre dronningen til gadefesten.

Det er dronningens barnebarn, Peter Phillips, som er søn af monarkens eneste datter, prinsesse Anne, der har planlagt den store folkefest.

- Vi sigter mod at inspirere så mange mennesker som muligt til at lave deres egen gadefest. Jeg håber, at folk i Storbritannien og på tværs af Commonwealth vil støve deres picnic-borde af og slutte sig til os i fejringen af denne meget specielle anledning, forklarer Phillips, der er dronningens ældste barnebarn.

Til folkefesten bliver der opstillet fire langborde, der fylder hele The Mall, vejen op til Buckingham Palace, hvor gæsterne skal spise fødselsdagsfrokosten.

I Green Park og St. James Park bliver der i stedet opstillet storskærme, hvor forskellige artister vil underholde dem, der ikke har været så heldige at få den eksklusive indbydelse.

- Hun bliver holdt helt ajour med arrangementet af sit kontor, og de gange jeg har talt med hende om festlighederne, glæder hun sig, lyder det fra Phillips.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.