Eleverne troede, de var bestået, men: Jysk skole begår kæmpe-bommert

Eleverne i en klasse på Viborg Handelsskole troede, de var færdige med skolen og skulle i praktik. Men skolen havde lige overset noget.
Eleverne troede lige, de var færdige med skolen - og fik en slem skuffelse. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
Eleverne troede lige, de var færdige med skolen - og fik en slem skuffelse. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix/Arkiv

En flok midtjyske elever troede, de skulle hen på skolen og have overrakt eksamensbeviset efter at have afsluttet et ti uger langt forløb. Men det, der skulle have været en festlig dag, endte med skuffelse. Det skriver B.T.

Viborg Handelsskole havde nemlig begået en brøler af de helt store. Skolen havde overset en ændring i reglerne, som betyder, at eleverne skal op til to eksaminer i stedet for kun én. Først da en fejlmeddelelse poppede op i forbindelse med at skolen ville udskrive eksamensbeviserne, blev man opmærksom på fadæsen.

- Vi mødte op i fredags og anede intet. Vi troede, at vi skulle have vores eksamensbevis, men så fik vi at vide, at skolen havde overset, at der i papirerne stod, at vi skulle til to eksaminer. Vi blev rimeligt mundlamme og sure, fortæller studerende Henriette Kahlert til B.T.

Skolen har derfor måttet forlænge elevernes uddannelsesperiode, så de kan gå til den manglende eksamen efter nytår. Eleverne skulle have startet i praktik i det nye år, så skolen har måttet kontakte alle praktikpladser og forklare. Heldigvis er samtlige praktikpladser gået med til at eleverne kan starte senere.

Viborg Handelsskole beklager hændelsen og forklarer, at det skyldes, at de nye regler er skrevet i et kringlet sprog. Åbenbart har flere andre skoler begået samme fejl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.