Elever sidder alene i folkeskolen

På omkring 200 af landets ca. 1.200 folkeskolerne sidder eleverne i varierende grad alene i undervisningstiden, viser rundspørge.
"Det er ulykkeligt, at der kan ske det, at vi må overlade eleverne helt til sig selv, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal
"Det er ulykkeligt, at der kan ske det, at vi må overlade eleverne helt til sig selv, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal Polfoto (arkivfoto)

Fravær hos lærerne og en vikarkonto i bund betyder, at elever er alene i undervisningstiden.

Det skriver Politiken fredag.

På omkring 200 af folkeskolerne sidder eleverne i varierende grad alene i undervisningstiden, viser en rundspørge, som Politiken Research har foretaget blandt landets cirka 1.200 folkeskoler. Kun 21 procent af de 353 skoleledere, der har svaret, siger, at det 'aldrig' sker, at børnene "modtager undervisningstimer uden egentligt opsyn eller med delvist opsyn". 34 procent svarer, at det sker lige fra 'ofte' til 'sjældent', mens 44,8 procent svarer 'næsten aldrig'.

Samtidig angiver 68 skoleledere, at manglende midler på vikarkontoen er den væsentligste årsag til, at eleverne på skolen sidder alene eller under delvist opsyn - ligesom de ikke forventer, at deres konto til vikardækning vil række til resten af skoleåret.
Ifølge formanden for Danmarks Lærerforening er alenetid et stigende problem.

"Vi ved, at det her sker i stigende omfang, og det er ikke o.k. Der kan jo forekomme sygdom, men det her må kun ske ekstraordinært. Kommunerne må sørge for, at skolerne ikke står i den her situation. Eleverne har ret til god undervisning, og der får man ikke, når man sidder alene", siger Anders Bondo Christensen til Politiken.

Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal beklager:

"Det er ulykkeligt, at der kan ske det, at vi må overlade eleverne helt til sig selv, og det er ikke hensigtsmæssigt. Det er svært, fordi lærerne har fået flere undervisningstimer", siger han til Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.