Elever i specialklassen blev sendt væk under royalt besøg

Jammerbugt Kommunes borgmester kræver en forklaring på, hvorfor specielklasse blev sendt på udflugt, da kronprinsesse Mary indviede kommunens hidtil dyreste anlægsprojekt.
Kronprinsesse Mary er uforsætligt blevet virvlet ind i en strid i forbindelse med, at hun onsdag besøgte og indviede Aabybro Skole i Nordjylland.
Kronprinsesse Mary er uforsætligt blevet virvlet ind i en strid i forbindelse med, at hun onsdag besøgte og indviede Aabybro Skole i Nordjylland.
Foto: Henning Bagger/Scanpix

For mange børn er det en stor begivenhed, når et medlem af den royale familie kigger forbi deres skole eller børnehave.

Da kronprinsesse Mary torsdag besøgte Aabybro Skole i Jammerbugt Kommune for at indvie den, var det dog ikke alle elever, der fik muligheden for at møde hende. Samme dag blev skolens specialklasseelever nemlig sendt på udflugt.

Det skriver TV 2/Nord.

Beslutningen om at sende eleverne i specialklassen væk har vakt harme blandt forældrene

- Det er at diskriminere dem, og de bliver valgt fra på en rigtig grov måde. Det er som om, børnene opleves som meget mærkelige, og som om, de ikke hører til på den skole, siger Natasja Brämer Tulstrup Holm, der er mor til et af de børn, der blev sendt på tur, til Ekstra Bladet.

Sagen har nu også fået kommunens borgmester, Mogens Gade, til at reagere.


Kronprinsesse Mary med borgmester Mogens Gade på sin venstre side. Foto: Henning Bagger/Scanpix

I et opslag på Facebook skriver han, at han vil kræve en præcis forklaring på, hvad der er foregået på skolen.

- God Morgen - Vil gerne her slå fast, at økonomiudvalget i mandags via en mail blev forsikret om, at alle elever deltog i festlighederne i forbindelse med HKH Kronprinsessens besøg - præcis, som vi ønskede det politisk. Det er med stor beklagelse og skuffelse, at jeg kan konstatere, at nogle mod deres ønske ikke var med. Det har jeg bedt om en forklaring på, skriver borgmesteren.


- Vi ville ikke ekskludere børnene, siger skoleleder Kristina Fooken Jensen. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Kronprinsesse Mary var med til at indvie skolen, som er den største anlægsudgift i kommunens historie.

I en besked på skolens intranet fik flere af forældrene til børnene i specialklassen at vide, at deres børn ikke skulle møde op til indvielsen.

Ifølge skolen havde fagfolk vurderet, at det ville være til børnenes bedste ikke at deltage, skriver TV 2/Nord.

- Jeg er ked af at høre, at det er sådan, forældre oplever det. Den måde, det har været tænkt fra skolens side, har været direkte modsat, nemlig en inkluderende proces ved at møde børnene med de behov, de har. Vores hensigt har været det stik modsatte og på ingen måde at ekskludere dem, forklarer Kristina Fooken Jensen, skoleleder på Aabybro Skole til tv-stationen.

I alt drejer det sig om 27 specialklasse-elever, der blev sendt på udflugt. 17 af dem fik selv valget om, hvorvidt de ville se kronprinsessen eller på udflugt. De sidste ti fik at vide, at de ikke måtte være på skolen under besøget, og at de derfor skulle tage afsted.
 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.