Elever betaler 12.000 for bedre eksamen

Når studenterne om kort tid ses overalt i gadebilledet, vil stadig flere af dem have betalt penge for at opnå ønske-gennemsnittet.
- Det er et symptom på et uddannelsessystem, hvor vi presser de unge karaktermæssigt, så omdrejningspunktet i deres liv bliver, hvor dygtige de er i skolen, siger uddannelsesforsker.
- Det er et symptom på et uddannelsessystem, hvor vi presser de unge karaktermæssigt, så omdrejningspunktet i deres liv bliver, hvor dygtige de er i skolen, siger uddannelsesforsker. Foto: Colourbox.dk/free

Således beretter to store udbydere af eksamenshjælp i Danmark om en samlet stigning fra omkring 550 elever til 3.000 på to år, skriver metroxpress. For nogle løber regningen op i 12.000 kr.

Uddannelsesforsker fra Aalborg Universitet, Ulla Højmark Jensen, er ikke begejstret.

- Det er et symptom på et uddannelsessystem, hvor vi presser de unge karaktermæssigt, så omdrejningspunktet i deres liv bliver, hvor dygtige de er i skolen, siger hun til metroxpress.

Forskeren tror ikke på, at drivkraften generelt kommer fra eleverne selv.

- Det skulle jo være underligt, at så mange unge helt af sig selv pludselig får lyst til eksamenshjælp. Det er jo nok, fordi de bliver presset af skolen og af adgangskrav, siger hun.

Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, Anne-Birgitte Rasmussen, mener ikke, at eksamensniveauet er for højt.

- Eleverne vil rigtig gerne præstere godt til eksamen, men nogle elever har ikke fået opbygget den nødvendige selvtillid. Jeg tror, at vi har et arbejde i at fortælle de unge, at de nok skal klare sig og få den karakter, de skal have, siger hun og retter kritik mod udbyderne af betalt eksamenshjælp.

- Man kan ikke købe sig til nemme fix. Det tror jeg, at man bilder eleverne ind, at de kan, siger hun til metroxpress.

Den kritik har Country manager hos My Academy, Rune Sørensen, ikke meget til overs for.

- Vi kan se, at en pakke på 10 timer i snit er med til at øge karakteren ét trin på karakter-skalaen, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.