Elev blev underbetalt: Landmand skylder 277.000 kr.

En vestjysk landmand skal betale 277.000 kroner til en tidligere elev, som havde krav på at blive lønnet som en voksen medarbejder.
En 28-årig rumæner skal have efterbetalt 277.000 kroner fra sin tidligere chef.
En 28-årig rumæner skal have efterbetalt 277.000 kroner fra sin tidligere chef. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

En tidligere landbrugselev skal have efterbetalt 277.000 kroner af sin forhenværende arbejdsgiver. Eleven, en 28-årig rumæner, havde ifølge overenskomsten på landbrugsområdet krav på at blive aflønnet som en voksen medarbejder - ikke med elevløn.

Det har Tvistighedsnævnet afgjort, skriver Fagbladet 3F.

Nævnet lagde vægt på, at eleven var fyldt 25 år, da han begyndte i lære på landbruget ved Tarm i august 2013. Og at han i mere end 12 måneder forinden havde været beskæftiget i virksomheden. Her fik rumæneren en højere løn end den normale elevløn, men lavere end den overenskomstmæssige løn som almindelig, voksen medarbejder.

Landmand Martin Alstrup Kristensen er utilfreds med Tvistighedsnævnets afgørelse:

- Det er et stort problem, at der kommer udenlandske medarbejdere til Danmark og på den måde kan snyde sin arbejdsgiver, rage penge til sig og tage penge med ud af landet, siger Martin Alstrup Kristensen til Fagbladet 3F.

Landmanden har endnu ikke betalt det skyldige beløb.

Sagen var rejst af 3F Ringkøbing-Skjern på vegne af landbrugseleven.

- Vi er meget tilfredse med afgørelsen. Det er kun rimeligt, at vores medlem får løn som en almindelig, voksen medarbejder, når han reelt har været voksenelev hos arbejdsgiveren, siger Vagn Korshøj, faglig sekretær hos 3F Ringkøbing-Skjern.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.