Elendig bane spolerer Speedway-sæsonåbning

Nicki Pedersen og co. kom ikke til at gennemføre sæsonåbning i Polen på grund af elendige baneforhold.
Troy Batchelor og Nicki Pedersen, lørdag aften i det polske speedway-grandprix. Sæsonåbningen blev en fuser, da banen var så ringe, at kørerne nægtede at gennemføre.
Troy Batchelor og Nicki Pedersen, lørdag aften i det polske speedway-grandprix. Sæsonåbningen blev en fuser, da banen var så ringe, at kørerne nægtede at gennemføre. Foto: PABIJAN JAREK/POLFOTO

Premieren endte som lidt af en farce, da Nicki Pedersen og co. lørdag aften tog hul på grandprix-sæsonen i Polen.

Elendige baneforhold betød, at kørerne efter 12 heats nægtede at gennemføre sæsonåbningen i Warszawa.

Det var dog ikke kun banen, der var farlig at køre på.

Tidligt på aftenen var der også problemer med startsnoren, der ikke virkede, hvilket medførte en masse tyvstarter.

I stedet for at køre frem til startsnoren, skulle kørerne i stedet holde skarpt øje med en startlampe, hvilket medførte et større kaos.

Den ellers længe ventede sæsonpremiere blev overværet af op imod 55.000 tilskuere, der fik sat tålmodigheden på prøve gentagne gange på grund af de mange pauser. Til sidst lød meldingen over højttalerne, at grandprixet måtte afblæses.

I mange år har det været det danske speedway-ikon Ole Olsen og hans firma Speed Sport, der har haft ansvaret for banerne i grandprix-serien. Derfor kan lørdagens rod i den polske hovedstad muligvis blive et problem for Olsen.

Nicki Pedersen nåede at deltage i tre heats uden den store succes. Det blev blot til tre point for den danske stjerne.

Bedre kørende var Niels-Kristian Iversen og Michael Jepsen Jensen, der nåede at optjene henholdsvis syv og fem point i deres tre heats.

Slovenske Matej Zagar kunne dog forlade Polen med otte point, hvilket betyder, at han indtager førstepladsen i kampen om VM-titlen.

Til trods for afbrydelsen i Warszawa så tæller point'ene i VM-stillingen, der fortsætter om en lille måneds tid i Finland.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.