Elektrikere dropper Socialdemokraterne

Elektrikerne dropper støtte til Socialdemokraterne og andre partier. "Vi vil ikke putte flere penge i røven på partier, som ikke tager ansvar for det lort, de har lavet", siger elektriker.
Elektrikerne har slået op med Helle Thorning-Schmidt (S). Fra nu af vil forbundet ikke støtte partier direkte.
Elektrikerne har slået op med Helle Thorning-Schmidt (S). Fra nu af vil forbundet ikke støtte partier direkte.

Socialdemokraterne fik her torsdag et 220 volts stød fra vrede elektrikere forsamlet til kongres i Aalborg.

Elektrikerne har vedtaget, at de ikke længere vil give direkte støtte til Socialdemokraterne og andre partier.

Repræsentanterne for 28.000 elektrikere vedtog at stoppe al direkte støtte til Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. De tre partier har ellers i gennemsnit hvert år tilsammen fået 250.000 kroner i direkte støtte fra elektrikerne.

Støtten til de røde partier fjernes på grund af stor skuffelse over regeringen. Per Georg Olsen fra Dansk El-Forbunds afdeling i København sagde det meget direkte:

"Vi vil ikke putte flere penge i røven på partier, som ikke tager ansvar for det lort, de har lavet med dagpengene!"

Formand: S kludrer i det

Formanden for forbundet, Jørgen Juul Rasmussen, lagde heller ikke skjul på sin skuffelse over især Socialdemokraterne, som han selv er medlem hos.

"Debatten om at sløjfe partistøtten begyndte lige efter, at regeringen var trådt til. Det skete, da regeringen under drøftelser om at lave en såkaldt treparts-aftale stillede ultimative krav til fagbevægelsen og ikke til arbejdsgiverne. Regeringen ville have os til at opgive to fridage, og det ville vi selvfølgelig ikke uden videre," sagde Jørgen Juul Rasmussen.

Han føjede til, at elektrikerne er meget skuffede over, at regeringen har lempet reglerne for el-arbejde. Det er sket med en ændring af autorisations-loven.

"Under arbejdet med autorisations-loven forklarede vi Socialdemokraterne og minister Henrik Sass Larsen, at ændringen af loven er kanonfarlig (på grund af øget risiko for alvorlige el-ulykker, red.)."

"Men Henrik 'Sats' Larsen ville ikke lytte. Og det kan da godt være, at Henrik kender en murer nede i Køge, som kan trække et el-kabel. Men det kan man altså ikke lave lovgivning ud fra."

Ikke farveblind

Elektrikernes formand slog dog trods skuffelsen fast, at selv om forbundet dropper den direkte støtte, så er forbundet stadig meget opmærksom på, hvem der er forbundets bedste venner.

"Det her er ikke et brud mellem forbundet og arbejdspartierne. Vi kan godt kende forskel mellem rødt og blåt. Vi vil gerne fortsat arbejde sammen med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten."

Efter en debat blev forslaget om at droppe den direkte partistøtte vedtaget enstemmigt.

Fremover vil forbundet give to kroner pr. medlem pr. måned til:

  • Indsats mod social dumping
  • Kampagner med fokus på områder, der påvirker ”medlemmernes arbejdsliv og fritid”
  • Støtte til internationalt arbejde blandt andet arbejde i u-lande.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.