EL til Vestager: Husk nu social dumping!

Det er en skandale, hvis en dansk kommissær er årsag til lempelser i kampen mod social dumping, mener EL.
RUT er ikke "stift og bureaukratisk". Med nogle få klik på en hjemmeside, kan de udenlandske virksomheder registrere, hvilke opgaver de udfører her i landet, hvornår det sker, og hvor mange ansatte de har. Der er ikke brug for lempelser af disse regler, mener Enhedslisten.
RUT er ikke "stift og bureaukratisk". Med nogle få klik på en hjemmeside, kan de udenlandske virksomheder registrere, hvilke opgaver de udfører her i landet, hvornår det sker, og hvor mange ansatte de har. Der er ikke brug for lempelser af disse regler, mener Enhedslisten. Foto: Colourbox/free

Enhedslisten opfordrer den nye konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at holde fingrene væk fra det danske RUT - register for udenlandske tjenesteydere.

Margrethe Vestager har under høringen af sit kandidatur torsdag i Bruxelles på et spørgsmål fra Folkebevægelsens Rina Ronja Kari bekræftet, at hun gerne vil se på, om Danmark er gået for vidt i registreringen af de udenlandske virksomheder.

Det er fantastisk, så hurtigt man kan ændre holdning, mener Finn Sørensen, Enhedslistens ordfører for indsats mod social dumpning.

- Som økonomi- og indenrigsminister var Margrethe Vestager enig med resten af regeringen og Enhedslisten i, at RUT er et vigtigt redskab i kampen mod social dumping, og at det er lovligt i henhold til EU-reglerne, siger han.

- Nu mener hun, det måske er "stift og bureaukratisk", og at vi måske er gået for vidt i Danmark.

Han forventer, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) straks træder i karakter, og minder Margrethe Vestager om, hvad hun hidtil har tilsluttet sig som medlem af den danske regering og part i en række gode aftaler med Enhedslisten.

- Det er simpelt hen en skandale, hvis en dansk kommissær skal være årsag til, at vi begrænses i vores muligheder for at sikre, at udenlandske virksomheder og deres ansatte opererer her i landet på lige vilkår med danske virksomheder og deres ansatte.

Også Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet, gav torsdag efter høringen udtryk for, at det var negativt, at RUT skal diskuteres.

Ifølge Finn Sørensen er der ikke brug for lempelser af reglerne, snarere opstramninger, fordi alt for mange firmaer flyver under radaren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.