EL til Thorning: Tag så afstand fra lavere ydelser

Det er ikke nok, at Socialdemokraterne lægger luft til DA's udspil om lavere sociale ydelser, lyder det far EL
Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen mener, at regeringen samlet skal tage skarp afstand til forslaget om lavere sociale ydelser.
Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen mener, at regeringen samlet skal tage skarp afstand til forslaget om lavere sociale ydelser. Foto: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO

Enhedslisten tager skarp afstand fra et forslag om at slanke de sociale ydelser og kræver, at en samlet regering også tager afstand fra det.

Sådan lyder det fra partiets socialordfører, Finn Sørensen, efter at Dansk Arbejdsgiverforening, DA, foreslår at skære i en række overførselsindkomster som førtidspension over sygedagpenge og til kontanthjælp.

- DA's udspil er ikke kun et groft angreb på arbejdsløse, kronisk syge og mennesker med handicap. Vi kan alle blive ramt af arbejdsløshed og sygdom, og så har vi krav på en fair behandling og økonomisk tryghed.

- Det er ikke nok, at Socialdemokraterne lægger luft til DA's udspil. Trygheden for lønmodtagerne er et af de helt centrale spørgsmål i valgkampen. Derfor må en samlet regering tage skarp afstand fra DA's udspil, siger Finn Sørensen i en pressemeddelelse.

DA vil sænke kontanthjælpen for forsørgere over 30 år med over 1000 kroner om måneden, mens sygedagpenge og førtidspension skal beskæres med over 4000 kroner.

Sker det, vil alle tre ydelser ligge på det samme niveau på lidt over 13.500 kroner om måneden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.