EL til Neergaard: Mand dig op til en holdning

Enhedslistens Finn Sørensen var ikke tilfreds med svarene fra beskæftigelsesministeren på et samråd om sygedagpengereformen.
"Min grundholdning er, at det er vigtig at holde fast i de gode intentioner i sygedagpengereformen," sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen blandt andet på et samråd.
"Min grundholdning er, at det er vigtig at holde fast i de gode intentioner i sygedagpengereformen," sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen blandt andet på et samråd. Foto: Scanpix

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har torsdag været i krydsild i beskæftigelsesudvalget.

Her var ministeren på foranledningen af Enhedslistens Finn Sørensen kaldt i samråd for blandt andet at redegøre for sin holdning til en rapport fra Danske Socialrådgivere og en praksisundersøgelse fra Ankestyrelsen.

I førstnævnte konkluderer socialrådgiverne, at sygedagpengereformens nye korte tidsfrist på kun 22 uger giver store problemer med at lave fagligt forsvarlige vurderinger af syge borgeres arbejdsevne. Samtidig viser Ankestyrelsens praksisundersøgelse, at der var fejl i 30 procent af de sager om forlængelse af sygedagpenge, som styrelsen har undersøgt i kommunerne.

I sin indledende tale benyttede ministeren blandt andet lejligheden til at minde om, hvorfor sygedagpengereformen i sin tid blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Derudover pegede han på, at der kun er gået 11 måneder siden reformen trådte helt i kraft.

- Min grundholdning er, at det er vigtig at holde fast i de gode intentioner i sygedagpengereformen, og at vi nu skal give implementeringen af reformen den nødvendige tid, lød det blandt andet fra Jørn Neergaard Larsen.

Mand dig op til en holdning

Men ministerens svar var ikke nok for Finn Sørensen.

- Jeg håber, at ministeren kan mande sig op til at have en holdning til det problem, vi taler om, sagde Enhedslistens beskæftigelsesordfører, der ikke mente, at Neergaard forholdt sig til spørgsmålet.

- Jeg er skuffet over ministerens svar. Det var ikke det, jeg spurgte om. Det jeg spurgte om er, synes ministeren synes, at det er rimeligt at mennesker får frataget deres sygedagpenge, selvom de ikke er afklaret helbredsmæssigt. De er jo helt uforskyldte i en situation, hvor kommunerne ikke kan følge med i sagsbehandlingen inden for de 22 uger, lød det.

Til det lød svaret fra Jørn Neergaard Larsen:

- Min holdning er, at den sygedagpengereform, som den tidligere regering har ansvaret for, er en meget rigtig reform, en meget ansvarsfuld reform på mange leder. Det er en reform, der lægger op til, at vi i Danmark skal være hurtigere til at sikre en hurtigere behandling af mennesker, der bliver syge, en hurtigere afklaring af deres situation, en hurtigere henvisning til speciallæger og en hurtigere samlet behandling, således at man får en hurtigere tilbagevending til arbejdsmarkedet eller en hurtigere helbredelse.

Se hele samrådet i indslaget nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.