EL til Løkke: Det lugter langt væk af smagsdommeri

Det er smagsdommeri, at Danmarks ambassadør i Indien skal stå for en udredning af dansk udenrigspolitik, mener Enhedslisten.
Valget af Peter Taksøe-Jensen giver anledning til ekstra store panderynker, mener Nikolaj Villumsen, som henviser til den danske ambassadørs rolle omkring Irak-krigen.
Valget af Peter Taksøe-Jensen giver anledning til ekstra store panderynker, mener Nikolaj Villumsen, som henviser til den danske ambassadørs rolle omkring Irak-krigen. Pressebillede

Forhenværende udenrigsminister Martin Lidegaard (R) kritiserede tidligere i dag Lars Løkke Rasmussen for at udnævne Danmarks ambassadør i Indien Peter Taksøe-Jensen til såkaldt udenrigspolitisk gransker.

Nu tilslutter Enhedslisten sig koret af kritikere og kalder det for "smagsdommeri", at lade en embedsmand stå for opgaven.

- I Danmark plejer det jo at være sådan, at det er politikere, der lægger den politiske retning. Nu udnævner man en embedsmand til at være overdommer for dansk udenrigspolitik, det mener jeg ærlig talt er smagsdommeri, siger medlem af folketinget for Enhedslisten Nikolaj Villumsen til Avisen.dk.

Han undrer sig over, at statsministeren tilsyneladende ikke har tiltro til sin egen udenrigsminister, Kristian Jensen (V).

- Det burde jo være Kristian Jensen, der som dansk udenrigsminister lagde den strategiske retning i landets udenrigs politik, men det mener Løkke åbenbart ikke, han skal stå for.

Frygter for den udenrigspolitiske linje

Valget af Peter Taksøe-Jensen giver anledning til ekstra store panderynker, mener Nikolaj Villumsen, som henviser til den danske ambassadørs rolle omkring Irak-krigen.

- Valget undrer mig dybt, da han (Peter Taksøe-Jensen, red) jo tidligere har været involveret i den største udenrigspolitiske skandale i Danmark i nyere tid. Han var involveret i fiflerierne, der fik Danmark med i den ulovlige krig i Irak, siger Nikolaj Villumsen til avisen.dk og fortsætter:

- Det tegner et problematisk billede af den udenrigspolitik, man kan frygte Lars Løkke Rasmussen lægger op til med først lukningen af Irak-kommisionen og nu udnævnelsen udnævnelsen af Peter Taksøe-Jensen.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.