EL: Regeringen taber på at føre blå politik

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten frygter konsekvenserne af, at blå blok får den politiske magt.
- Der er rigtig mange mennesker, som ikke har kunnet se forskel på rød og blå blok, og sammen har de ført en politik, der har gjort det sværere at blive syg og blive arbejdsløs, siger hun.
- Der er rigtig mange mennesker, som ikke har kunnet se forskel på rød og blå blok, og sammen har de ført en politik, der har gjort det sværere at blive syg og blive arbejdsløs, siger hun. Foto: /free

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) mener, at regeringen med Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen taber valget, fordi der i flere omgange er blevet ført en blå politik.

Sådan lyder det fra den 31-årige frontfigur for venstrefløjspartiet i en tale til medlemmerne.

- Vælgerne har sendt et meget klart signal til den socialdemokratiske top om, at deres politik er blevet fravalgt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Der er rigtig mange mennesker, som ikke har kunnet se forskel på rød og blå blok, og sammen har de ført en politik, der har gjort det sværere at blive syg og blive arbejdsløs, siger hun.

Hun kritiserer blandt andet, at regeringen har gennemført lettelser i selskabsskatten og sænket topskatten.

Udsigten til en blå regering med Lars Løkke Rasmussen (V) er hun bekymret for.

- Jeg er oprigtig bekymret for de mennesker, som det kommer til at gå udover. Jeg er bekymret for, at Lars Løkke, Kristian Thulesen Dahl og Anders Samuelsen skal bestemme retningen i det her samfund, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Trods udsigten til et regeringsskifte glæder hun sig over, at Enhedslisten får en til to ekstra mandater ind i Folketinget.

- Jeg er så glad for, at vi har fået et endnu stærkere Enhedslisten. Aldrig har vi været stærkere.

- Vi lover, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at bruge stemmerne på at opnå en forskel. Vi vil knokle for et mere solidarisk Danmark, og vil knokle for et grønnere Danmark, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.