EL raser: DF bryder valgløfte til de ældre

Enhedslisten beskylder Dansk Folkeparti for hykleri og løftebrud, fordi partiet har stemt for nedskæringer på ældreområdet.
Enhedslistens ældreordfører Finn Sørensen beskylder DF for hykleri og løftebrud, når de stemmer for at skære i ældreområdet.
Enhedslistens ældreordfører Finn Sørensen beskylder DF for hykleri og løftebrud, når de stemmer for at skære i ældreområdet. Foto: Sophia Juliane Lydolph/ Scanpix

- Dansk Folkeparti har talt med to tunger. De slår sig op som de ældres parti, men det er de slet ikke, når de i stor stil stemmer for at skære i plejen til de ældre.

Meldingen kommer fra Enhedslistens ældreordfører Finn Sørensen. Han beskylder Dansk Folkeparti for hykleri, fordi partiets lokalpolitikere i 57 ud af 66 kommuner har stemt for besparelser på ældreområdet.

- Partiet lovede så sent som under valgkampen, at de ville sørge for bedre ældrepleje. I stedet har de stemt for dårligere vilkår for de mange gamle, som i forvejen lever et liv under det acceptable, siger Finn Sørensen til Avisen.dk.

"Hykleri uden lige"

Han henviser til, at Dansk Folkeparti under valgkampen kom med en såkaldt værdighedsgaranti, der gik ud på, at ældre aldrig skulle opleve våde bleer og dårlig mad. Men alligevel er udgifterne per borger blevet skåret ned i de fleste kommuner, og det har partiets kommunalpolitikere været med til at stemme igennem.

- Det er selvfølgelig også SR-regeringen, der har været med til at stemme besparelserne igennem. Men det er særligt hyklerisk, at netop Dansk Folkeparti har stemt for, da de slår sig op på at være de ældres parti, siger ordføreren.

Han peger samtidig på, at selvom den socialdemokratiske regering også har gennemført stramninger, så startede stramningerne allerede under den tidligere VK regering, som Dansk Folkeparti bakkede op om.

- De har et medansvar for, at fem millioner hjemmehjælpstimer og 5.000 SOSU- stillinger er forsvundet, og det ansvar prøver de nu at løbe fra.

DF stemmer for nye besparelser

Senest stemte Dansk Folkeparti for, da den nye regering valgte at sløjfe ældremilliarden i den nye kommunalaftale med KL for 2016.

- Det er et tydeligt løftebrud. De penge, kommunerne kun måtte bruge på de ældre, skal fremover bruges på andre områder. Samtidig skal kommunerne spare en procent i budgettet, og det vil også gå ud over det ældre. Det viser, at DF går mere op i skattelettelser end velfærd, siger Finn Sørensen.

EL: Vælgerne skal kende sandheden

Han mener, at hvis man virkelig er et velfærdsparti, så ville man have stemt imod alle forslag om at skære i omsorgen til de svage.

- Vi forsøgte at få den forrige regering til at putte flere penge i ældreområdet. Men hvis man ikke kan få det igennem, så må man da i det mindste stemme imod besparelser.

Enhedslisten vil konfrontere Dansk Folkeparti med stramningerne og give deres vælgere besked om, hvad DF har gjort.

- Vi vil oplyse vælgerne om sandheden, så de ved, at DF ikke er det velfærdsparti, de gav sig ud for at være. De skal vide, at ord og handling ikke stemmer overens hos DF.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.