Ordførerne gør status

EL-profil: Vi har kæmpet mod asocial lovgivningen så godt vi kunne

For Enhedslistens beskæftigelsesminister Finn Sørensen har den største sejr i det forgange folketingsår været, at få DF og regeringen til at droppe forslaget om lavere boligydelse.
For Finn Sørensen (EL) har hovedopgaven været, at få afdækket alle de negative konsekvenser, der er for almindelige mennesker, af Regeringens forslag om boligydelse, kontanthjælpsloft og dagpenge, siger han. 
For Finn Sørensen (EL) har hovedopgaven været, at få afdækket alle de negative konsekvenser, der er for almindelige mennesker, af Regeringens forslag om boligydelse, kontanthjælpsloft og dagpenge, siger han.  Foto: Scanpix arkiv

Et folketingsår er snart gået, og politikerne gør status. Hvad gik godt, og hvad gik dårligt? 

På det arbejdsmarkedspolitiske område har det været et år, hvor dagpengereform og ressourceforløb har fyldt meget.

Avisen.dk har spurgt partiernes beskæftigelsesordførere om deres op- og nedture i arbejdet med at skabe de politiske rammer for et godt arbejdsmarked. 

Finn Sørensen, Enhedslisten


Hvilke sager inden for arbejdsmarkedsområdet har fyldt mest eller har været vigtigst for dig i år?
 

- Regeringens forslag om boligydelse, kontanthjælpsloft og dagpenge. Det har været meget omfattende og kompliceret lovgivning og hovedopgaven har været at få afdækket alle de negative konsekvenser, der er for almindelige mennesker, af de tre lovforslag. Derudover har jeg brugt en del kræfter på at udarbejde konkrete forslag som kan rette op på de forfærdelige stramninger af førtidspension, fleksjob og sygedagpenge, som er gennemført af den tidligere socialdemokratiske regering. De er så desværre ikke blevet vedtaget.

Hvad har været den største sejr for dig og dit parti?

- Det var en sejr at få regeringen og Dansk Folkeparti til at trække lovforslaget om beskæringer i boligydelsen. Det ville have ramt utrolig hårdt blandt mange mange tusind pensionister med lave eller meget lave indtægter. Og så er jeg glad for, at jeg fik forbedret forslaget om at stoppe greencard ordningen, således at vi stopper den, uden at forringe vilkårene for de green-card indehavere, der er i landet i dag.

Hvad har været det største nederlag?

- Jeg synes ikke det er et personligt eller partimæssigt nederlag, når en regering vedtager asocial lovgivning imod vores stemmer. Vi har kæmpet imod så godt vi kunne, vi har fået afsløret, hvad det handler om, vi har ikke kunnet gøre mere. Men det er selvfølgelig et nederlag for alle de almindelige mennesker der bliver ramt af den pågældende lovgivning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.