EL-profil til David Trads: Førtidspensionsreformen ER jo ondskabsfuld!

Førtidspensionsreformen er ondskabsfuld, slår Enhedslistens Finn Sørensen fast, selvom blogger David Trads kritiserer hans ordvalg.
David Trads langer i et blogindlæg ud efter Enhedslistens Finn Sørensen.
David Trads langer i et blogindlæg ud efter Enhedslistens Finn Sørensen. Foto: Scanpix/arkiv

Det er i den grad faldet journalist og blogger David Trads for brystet, at Enhedslistens Finn Sørensen i en artikel i Ekstra Bladet kalder Socialdemokraternes førtidspensionsreform for 'ondskabsfuld'.

Det skriver han i en blog på Avisen.dk.

"Det provokerer mig ærligt talt, når sådan en gammel-kommunist, ja, rent ud sagt en mand, som hyldede autoritære regimer helt frem til 1980erne, kan få sig selv til at bruge et så hårdt begreb som ’ondskabsfuld’ om Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen," skriver David Trads blandt andet.

Men den kritik giver Finn Sørensen ikke meget for.

- Han må have meget tid i sommervarmen, siger han og fortæller, at han som formand for organisationen Kommunistisk Arbejderparti Marxistisk Leninister tog et kritisk opgør med organisationens grundlag og derefter selv tog initiativ til at nedlægge den.

- Jeg ser da frem til, hvis David Trads kunne løsrive sig fra fortiden og ville beskæftige sig med konkret politik, lyder det fra Finn Sørensen.

Omvendt mener David Trads, at selvom Finn Sørensen har taget et opgør med fortiden, så er det fortsat relevant at minde om, at han som et voksent menneske har støttet en totalitær ideologi. 

- Jeg siger jo ikke, at han ikke må sidde i Folketinget. Jeg siger bare, at det her er holdninger, han har kæmpet for som en voksen mand, han var 37 år, og det er relevant, især når han angriber andre, der altid har været demokrater for at være ondskabsfulde, siger David Trads.

Reformen ER ondskabsfuld

Enhedslistens beskæftigelsesordfører fastholder, at den reform af førtidsspension og fleksjob, som Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen stod i spidsen for som beskæftigelsesminister i 2012, er ondskabsfuld.

- Det er sgu da udspekuleret, kynisk og ondskabsfuldt, når borgerne er retsløse i praksis og ude at stand til at forsvare sig imod kommunens påstand om, at de kan udvikle arbejdsevenen. Men ikke desto mindre, er det sådan, at loven er skruet sammen, siger Finn Sørensen.

Han henviser til, at den væsentligste ændring i reformen er, at det nu er kommunen, der skal vurdere om en borger kan udvikle arbejdsevnen i stedet for at tage hensyn til en borgers faktiske arbejdsevne.

- Det er kynisk og ondskabsfuldt tænkt, fordi man har vendt bevisbyrden om, så det er borgeren, der skal bevise, at vedkommende ikke kan udvikle arbejdsevnen, hvis borgeren vil gøre sig håb om at få en førtidspension, siger Finn Sørensen.

De blev advaret

Han mener samtidig, at ændringerne af reformen blev pakket ind i "lyserøde" ord om, at det handlede om at hjælpe syge borgere tilbage til arbejdsmarkedet. Derudover advarede både Enhedslisten og handicaporganisationer om, at den ændrede reform kunne være med til at presse mange mennesker ud over kanten, forklarer han.

- Hvis ikke der var nogen, der havde advaret imod det, så kunne de i en eller anden forstand være lovligt undskyldt. Men de blev advaret, da vi behandlede loven i sin tid. Der er indtil nu ikke sket noget som helst, der ikke blev advaret imod, siger Finn Sørensen og understreger, at det ikke er Socialdemokratiet som sådan eller partiets generelle beskæftigelsespolitik, som han mener er ondskabsfuld.

Men David Trads holder fast i sin kritik af Finn Sørensens ordvalg.

- Jeg siger bare, at jeg synes, at en mand, der har kæmpet for et ondskabsfuldt samfund skal være meget påpasselig med at bruge ordet 'ondskabsfuld' om konkrete politiske emner, siger David Trads.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.