EL-profil: Tænd lys i kontanthjælps-mørket, Mette Frederiksen!
Åbent brev til S-formand, Mette Frederiksen, fra Enhedslistens Finn Sørensen.

Af Finn Sørensen
SE ALLE BLOGINDLÆG

ÅBENT BREV til Mette Frederiksen:

Kære Mette.

Den 1. oktober 2016 er en sort dag for tusindvis af udsatte mennesker, der bliver ramt af kontanthjælpsloft og 225 timers-reglen.

De er fortvivlede. Hvordan skal de få økonomien, dagligdagen og familien til at hænge sammen? Hvordan går det deres børn, hvis familien bliver tvunget ud af boligen. Hvor skal de skaffe det job fra, som kan frigøre dem fra kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen – hvis de da overhovedet er i stand til at arbejde på grund af kronisk sygdom eller handicap.

Jeg er glad for, at vi har kæmpet sammen imod dette kyniske overgreb på nogle af de fattigste og mest udsatte mennesker i vores samfund.

Jeg er glad for, at vi er enige om, at denne politik ikke fører til flere i arbejde, at det blot fører til flere fattige og ulykkelige familier. Jeg er også glad for, at vi retter den samme kritik imod integrationsydelsen, som rammer endnu hårdere økonomisk.

Derfor blev jeg også så skuffet, da jeg hørte din tale på Socialdemokratiets kongres. Du fastholdt din kritik, og tak for det, men du ville ikke love at fjerne disse forringelser.

JEG FORSTÅR det ikke. De borgerlige partier har jo netop genindført de fattigdomsydelser, vi var enige om at afskaffe i 2011, oven i købet i en endnu skrappere udgave. Hvordan kan du være i tvivl om, at de skal fjernes når vi får flertal sammen?

Jeg forstår især ikke dine argumenter. Du siger, at ingen ved, hvor mange andre forringelser Venstre og Dansk Folkeparti har nået at gennemføre inden næste valg, og at ingen kender den økonomiske situation til den tid.

Det er jo rigtigt. Men i din 2025-plan tør du godt sætte milliarder af til skattestop som de rige boligejere får mest ud af. Hvorfor tør du så ikke love de mest udsatte en smule tryghed, så de kan betale husleje?

KÆRE METTE.

Du vil gerne være statsminister. Men så skal du også skabe håb om en anden politik. Du bliver nødt til at tænde i lys i mørket for de mange tusinde, der ikke aner deres levende råd, for de mange, der har mistet troen på, at samfundet vil dem noget godt. Og for de mange lønmodtagere, der bliver stadigt mere utrygge, når de ser, hvad der rammer dem, hvis de bliver arbejdsløse og syge.

De partier, du skal støtte dig til for at blive statsminister, har allerede meldt klart ud. Vi tør godt love at fjerne disse uhyggelige forringelser. Vi venter sådan set kun på dig.

I håb om et positivt svar.

Finn Sørensen
MF Enhedslisten
Arbejdsmarkedsordfører

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Finn Sørensen

Finn Sørensen sidder i folketinget for Enhedslisten og er arbejdsmarkeds-, kommunal- og ældreordfører. Han er også medlem af Europaudvalget, hvor han er ordfører om EU´s social og arbejdsmarkedspolitik. Han er tidligere næstformand i 3F Industri og Service, og gennem mange år formand for Bryggeriarbejdernes Fagforening i København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.