EL-profil om Samuelsen: Hans selvfølelse kan ikke være i KB-Hallen

Enhedslistens Pelle Dragsted langer ud efter formanden for Liberal Alliance. Han mener, at Anders Samuelsen vil gøre livet surt for Lars Løkke Rasmussen (V), der i øjeblikket forsøger at danne en regering, fordi LA-formanden har en stor selvfølelse.
Liberal Alliance med formand Anders Samuelsen for bordenden fik 13 mandater ved torsdagens folketingsvalg. Ifølge et af Enhedslistens nye folketingsmedlemmer har LA-formanden en selvfølelse på størrelse med KB-Hallen.
Liberal Alliance med formand Anders Samuelsen for bordenden fik 13 mandater ved torsdagens folketingsvalg. Ifølge et af Enhedslistens nye folketingsmedlemmer har LA-formanden en selvfølelse på størrelse med KB-Hallen. Foto: Keld Navntoft/Arkiv/Scanpix

Pelle Dragsted, der torsdag blev stemt ind i Folketinget for Enhedslisten, tror ikke på en flertalsregering med V-formand Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

- Det er jo oplagt, at der er meget langt mellem partierne bag blå blok. DF (Dansk Folkeparti, red.) vil have højere offentlig vækst, end den Socialdemokraterne lovede. Mens Liberal Alliance står for en økonomisk chok-doktrin med voldsomme nedskæringer i velfærden. Det er DF, der står med de stærkeste kort på hånden, siger det nye folketingsmedlem til magasinet Ræson.

Pelle Dragsted har i flere år arbejdet som spindoktor for Enhedslistens frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen, men nu er han altså trådt ud af hendes skygge og ind i spotlyset på den politiske scene.

Københavneren anses for at være chefstrategen i Enhedslisten, og han er ikke kendt for at stryge politiske modstandere med hårene. Og det gør han heller ikke i dette tilfælde.

- Samtidig er Liberal Alliance gået frem og Anders Samuelsens selvfølelse kan næsten ikke være inde i KB-hallen. Så det er noget af en opgave, som Lars Løkke står overfor, siger Pelle Dragsted.

"Mette F. giver en kop kaffe"

Ifølge ham bliver det afgørende for den aktuelle regeringsdannelse om DF-formand Kristian Thulesen Dahl og hans tropper har tænkt sig at holde, hvad de har lovet før og under valgkampen.

- Det store spørgsmål er, om DF vil holde deres løfter i forhold til velfærd, dagpenge og social dumping. De har magten til det, hvis de vil. For hvis Løkke siger nej, så tror jeg gerne Mette Frederiksen giver en kop kaffe i næste uge, siger den tidligere spindoktor.

Afgående justitsminister og tidligere beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) blev lørdag enstemmigt indstillet til at efterfølge afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som formand for Socialdemokraterne. Hun ventes at sætte sig i formandsstolen efter en ekstraordinær kongres i partiet om en uge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.