EL i urokkeligt krav til S: Drop integrationsydelsen

Enhedslistens Pelle Dragsted sætter krav til S om at fjerne integrationsydelsen, hvis de skal lægge stemmer til et rødt flertal efter et Folketingsvalg
Enhedslisten kræver, at Socialdemokraterne efter et rødt flertal ved et folketingsvalg får afskaffet integrationsydelsen som deres første gerning.
Enhedslisten kræver, at Socialdemokraterne efter et rødt flertal ved et folketingsvalg får afskaffet integrationsydelsen som deres første gerning. Arkivfoto: Simon Læssøe/Scanpix

En afskaffelse af integrationsydelsen kan blive svær at komme uden om for Socialdemokraterne, hvis der tegner sig et rødt flertal efter næste valg.

For Enhedslisten gør det nu klart, at afskaffelsen af den omstridte overførselsindkomst vil være krav nummer et til Socialdemokraterne, hvis partiet vil gøre sig nogen forhåbninger om støtte fra Enhedslisten.

- Der er ingen tvivl om, at de her lave ydelser er et hovedspørgsmål for Enhedslisten. Det vil blive bragt på bordet dagen efter et folketingsvalg med et rødt flertal, hvor vi vil forpligte Socialdemokraterne til at afskaffe loven,” siger Pelle Dragsted, medlem af Enhedslistens folketingsgruppe til Avisen.dk.

Han efterlyser dog allerede nu en klar udmelding fra Socialdemokraterne om partiets intentioner for at afskaffe integrationsydelsen, men gør det samtidigt klart, at Enhedslisten er urokkelig.

- Det her skal der gøres op med. Ellers har Enhedslisten ingen grund til at være i dansk politik. Det her er noget svineri.

S: Ingen løfter

Hos Socialdemokraterne er fungerende politisk ordfører Benny Engelbrecht ikke klar på at give nogen løfter.

- Der er jo ikke nyt i, at Enhedslisten stiller os det her spørgsmål, og svaret er det samme som sidst:

- Den dag danskerne måtte overlade regeringsmagten til os igen, ser vi på udfordringerne og vurderer, hvad vi kan gennemføre.

Socialdemokraten påpeger, at hvis partiet skal kunne give løfter, skal man være sikker på, at det kan realiseres.

- Ingen ved, hvordan den økonomiske situation er til den tid, og vil Enhedslisten, som det populistiske parti de er, levere stemmer til noget, som giver indtægter? Nej, det vil de nok ikke. Derfor vil vi være nødt til at foretage nogle prioriteringer, og vi kan kun love noget, hvis vi ved, det kan gennemføres.

Han understreger, at Socialdemokraterne ikke var med til at stemme for integrationsydelsen, og derfor burde Enhedslisten ifølge ham bruge deres energi på de partier, som stemte for den.

Hænger ikke sammen

Senest har 48-årige forfatter Karen Fastrup fortalt til Avisen.dk, at hun står til en integrationsydelse i stedet for normal kontanthjælp.

Årsagen er, at hun fra sommeren 2012 til sommeren 2014 boede i Tanzania som medfølgende hustru til sin daværende mand, der var udstationeret af Ulandssekretariatet blandt andet på Danida-midler for at udføre udviklingsarbejde for den danske stat og fagbevægelse.

- Karen er en af mange ulykkelige skabninger i kølvandet på denne integrationsydelse, hvor en i forvejen lav kontanthjælp halveres, siger Pelle Dragsted.

- Enhver kan sige sig selv, at et voksent menneske ikke kan få det til at hænge sammen.

Karen Fastrup kom på kontanthjælp, efter at hun blev sygemeldt med diagnosen emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse, men håber selv, at hun snart kan begynde at arbejde igen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.