El Commandante dukker op - nu med høreapparat

Efter mere end et år viser den 88-årige Fidel Castro sig offentligt i forbindelse med besøg fra Venezuela.
Cubas revolutionsleder, Fidel Castro, trak sig i 2006 tilbage på grund af sygdom og overdrog posten som præsident til denne herre: Hans Bror Raul.
Cubas revolutionsleder, Fidel Castro, trak sig i 2006 tilbage på grund af sygdom og overdrog posten som præsident til denne herre: Hans Bror Raul. Foto: Ramon Espinosa/AP

Cubas revolutionshelt, Fidel Castro, har vist sig offentligt for første gang i 14 måneder.

Det kunne de lokale cubanske medier fortælle landets borgere lørdag.

Ifølge den statsdrevne avis Granma har den 88-årige Castro i denne uge mødtes med en delegation fra Venezuela.

Avisen gengiver på sin hjemmeside et foto af den skæggede Commandante, der sidder i en bus og giver hånd til tilhængere, der læner sig ind gennem bussens vinduer.

Den skæggede leder er iført en blå og hvid træningsdragt, en sort kasket og et høreapparat.

Siden Castro af helbredsgrunde trak sig tilbage i 2006, har han holdt en lav profil. Han blev sidst set den 8. januar sidste år i forbindelse med åbningen af et galleri for cubansk kunst.

Granma skriver, at de venezuelanske besøgende var imponeret over, hvor skarpt Castros hjerne fortsat fungerer og hans indsigt i, hvad der sker i deres hjemland Venezuela.

Castro stod den afdøde venezuelanske leder Hugo Chávez nær, og han påskønnede det ved at sælge olie til Cuba langt under markedsprisen.

Fidel Castro blev i 2006 afløst som præsident af sin bror Raul.

Han blev landets leder i 1959 efter at have ført en partisanhær til sejr mod det korrupte regime under diktatoren Fulgencio Batista. Det bragte ham i unåde hos USA, der angiveligt flere gange forsøgte at myrde eller fjerne den venstreorienterede revolutionshelt.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.